Куп: "Петарда" Звезде, хет-трик Луке Аџића!

Фудбалери Црвене звезде победили су са 5:0 Динамо из Врања у одложеном мечу првог кола Купа Србије.  Играло се Звездино дете! Црвено-бели сигурном игром декласирали Динамо Врање у оквиру шеснаестине финала Купа Србије (5:0) уз три гола Луке Аџића и три асистенције Александра Пешића.

Фудбал 11.10.2017 | 20:15
Куп: "Петарда" Звезде, хет-трик Луке Аџића!
Изабраници Владана Милојевића користили су грешке гостију и заслужено остварили тријумф после репрезентативне паузе.

Екипа из Врања играла је веома храбро, са високо постављеном задњом линијом и хтели су да се надигравају са црвено-белима.

Звезда је знала то да искористи и да преко контра-напада дође до веома убедљиве победе. Меч су обележила двојица играча.

Лука Аџић који је постигао хет-трик и Александар Пешић који је остварио три асистенције и један гол.

Црвено-бели дошли су до вођства у 25. минуту када је Аџић постигао прелеп гол из слободног ударца. До другог гола чекало се 19 минута када је Пешић постигао гол, а онда је за само два минута касније Аџић повосио на 3:0 (асистент Пешић).

Са тим резултатом отишло се на паузу, а онда су црвено-бели постигли још два гола.

Аџић је поново био стрелац у 60. минуту (асистент Пешић), да би у 76. минуту Срнић поставио коначних 5:0 (асистент Пешић).

Играло се дете клуба! Црвена звезда се победом над Динамом из Врања рутински пласирала у осмину финала Купа Србије, док јеВладан Милојевић добио новог адута за наставак сезоне! Није лидер Прве лиге Србије баш прави репер, али баш на оваквим утакмицама се ситним корацима пролази рута од великог талента до готовог играча. Ту мисију је испунио крилни везиста Лука Аџић, пошто су, у добром делу првог полувремена солидни Врањанци, "убијени" после његовог рафала: Црвена звезда - Динамо 5:0.

Меч одигран у врло неинспиративном амбијенту, осам дана пре доласка Арсенала, памтиће се по хет-трику Луке Аџића, посебно његовом савршеном слободном ударцу који је црвено-белима скратио мука и убио визију тренера гостијуДрагана Антића. Правог, искуснијег сарадника Звездин клинац имао је у нападачуАлександру Пешићу. Други и трећи Аџићев гол били су пресликани као под индигом. Некадашњи нападач Тулуза га је у контрама, после избегнутих офсајд замки, послуживао као на тацни. Знајући да је инстант слава у овом тренутку потребнија младом крилу. И инстант слава и самопоуздање које може да проситекне из ововечерњег хет- трика.

Поред Аџићевог учинка тренера Владана Милојевића може да радује описани тимски радАлександра Пешића, који је голгетерску апстиненцију пресекао са поготком и три асистенције, пошто се у улози пакера нашао и када је наместио погодак Славољубу Срнићуза коначних 5:0. Малобројна публика на Маракани могла је да види на делу и тињеџераЛуку Илића.

Као што се и очекивало Владан Милојевић је добрано промешао карте, пруживши луксуз стандардним првотимцима да одморе још три дана! Пред малим бројем гледалаца жижа интересовања била је усмерена ка летошњој аквизицији Манчестер Ситија Луки Илићу. Кадетски репрезентативац Србије нашао се у стартној постави и заједно са Урошом Рачићем иНенадом Милијашем (ушао већ у 10. минуту уместо поврђеног Рикардиња) чинио трозубац на средини терена. Био је Илић стегнут добрим делом првог полуврема, "очепио" је као комплетна екипа Црвене звезде тек после водећег гола Луке Аџића.

До тада црвено-бели нису показали готово ништа. Тренер Динама Драган Антић Рецкоможе да буде поносан на увод утакмице. Ударцима са дистанце Врањанци су опоменули комбиновану поставу црвено-белих, ставили јој до знања да ће морати да се презноје за лаган тријумф.

После лепотице Аџића све је било лакше. Црвено-бели су рутински завршавали посао, док је Динамо падао на ситницама. Знали су гости добро да се поставе приликом прекида, чак и да направе синхронизоване офсајде замке, али је њиховој пажњи у 44. минуту измакаоАлександар . Био је то први погодак рођеног Нишлије још од 13. августа, када је погодио мрежу Бачке. Чист бенефит за Владана Милојевића. Док краја полувремена Пешић је забележио асистенцију, пошто је несебично, после одличне контре, упослио Луку Аџића да оплемени вечерашњи учинак.

Наставак је био нешто живљи. Имали су и Врањанци неколико опасних напада. До гола је дошла Црвена звезда. Опет је Пешић уписао асистенцију, а Лука Аџић гол. А за крај и тајСрнићев погодак, пошто је Пешић вечерас делио лопте као руком.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ДИНАМО ВРАЊЕ 5:0 (3:0)
/Аџић 25, 45+1, 60, Пешић 44, Срнић 76/

Стадион: Рајко Митић;
Гледалаца: 1.500;
Судија: Момчило Марковић (Београд);

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Гобељић, Савић, Фримпонг, Анђелковић - Рачић (од 65. Баиновић), И. Илић - Рикардињо (од 10. Милијаш), Срнић, Аџић (од 72. Стојковић) - Пешић

ДИНАМО ВРАЊЕ (4-4-2): Весић - Станковић, Гашић, Д. Стевановић, Недељковић (од 46. Јеремић) - М. Стефановић, Миловановић, Окамијан, Стојковић (од 66. Стошић) - Младеновић, Сурака.

КУП СРБИЈЕ, 1/16 ФИНАЛА:

Бежанија - Напредак 0:1 (0:0)
/Аливодић 76/

Ртањ - Партизан 0:3 (0:1)
/Тавамба 35, Јевтовић 69, Ожеговић 86/

Слобода Ужице - Борац Чачак 1:2 (1:2)
/Пеличић - Јовановић, Кнежевић/

Црвена звезда - Динамо Врање 5:0 (3:0)
/Аџић 25, 45+1, 60, Пешић 44, Срнић 76/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар