Лига нација: Србији могући ривал Албанија!

Фудбалска репрезентација Србија у новоформираном такмичењу Лига нација играће у Ц лиги, саопштено је из Европске фудбалске уније.

Фудбал 12.10.2017 | 17:45
Лига нација: Србији могући ривал Албанија!
УЕФА је на основу коефицијената у новоформираном такмичењу Лига нација саставила четири лиге.

То су лига А и Б са по 12 селекција, односно четири групе са по три селекције, лигу Ц која броји 15 тимова, односно једна група са три и три групе по четири тима, и лигу Д са 16 репрезентација, које су свстане у четири групе по четири тима.

Србија је смјештена у Ц лигу, а потенцијални ривали су Мађарска, Румунија, Шкотска, Словенија, Грчка, Албанија, Норвешка, Црна Гора, Израел, Бугарска, Финска, Кипар, Естонија и Литванија.

У лиги А су најбољи европски тимови: Њемачка, Португал, Белгија, Шпанија, Француска, Енглеска, Швајцарска, Италија, Пољска, Исланд, Хрватска, Холандија.

У лиги Б Аустрија, Велс, Русија, Словачка, Шведска, Украјина, Република Ирска, БиХ, Сјеверна Ирска, Данска, Чешка, Турска.

У лиги Д налазе се Азербејџан, Македонија, Бјелорусија, Грузија, Јерменија, Летонија, Фарска Острва, Луксембург, Казахстан, Молдавија, Лихтенштајн, Малта, Андора, Косово, Сан Марино и Гибралтар.

Жријеб групне фазе Лиге нација биће одржан 24. јануара 2018. године.

Такмичење, које ће се играти умјесто пријатељских утакмица, креће 6. септембра 2018. године, а завршница је у јуну 2019. године.

По два меча играће се у септембру, октобру и новембру.

Свака репрезентација у лигама А, Б и Ц одиграће по четири утакмице кроз шест кола такмичења, а у лиги Д, с обзиром на то да ће се такмичити по четири селекције у четири групе, свака екипа играће шест утакмица.

Побједници четири групе из А лиге играће завршни турнир за трофеј, а побједници сваке групе из осталих лига ићи ће у јачу лигу, односно посљедњепласирани ће испадати у нижи ранг такмичења.

Примјера ради, побједници група лиге Ц, у којој ће играти Србија, друге сезоне (2020) играће у лиги Б, а најлошији иду у лигу Д.

Завршни турнир, Фајнал фор УЕФА Лиге нација биће на програму од 5 до 9. јуна 2019. године.

Побједници група који се кроз квалификације не пласирају на ЕУРО 2020 играће бараж у марту 2020. године, а само ће се побједник пласирати на завршни турнир најбољих европских репрезентација.

Уколико је побједник групе изборио пласман на ЕУРО кроз квалификације, онда ће у баражу играти слабије пласирана екипа из одређене групе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар