Емина посјетила "Босиљчић"

Чувена бомбонџиница “Босиљчић”, једина такве врсте у престоници, имала је јуче несвакидашњу гошћу пошто ју је око 14. 30 посетила ни мање - ни више него прва дама Турске Емина Ердоган са сарадницима и обезбеђењем!

Србија 11.10.2017 | 11:18
Емина посјетила "Босиљчић"
- Нешто после 14 сати ушао је телохранитељ и рекао да ће доћи Емина, супруга турског председника Реџепа Ердогана. Једноставно сам се погубила, знала сам да су у Београду, да се због њиховог доласка повремено обуставља саобраћај у појединим деловима града, али нисам ни сањала да ће доћи баш код нас. Одмах сам позвала газду и испричала му све. Била сам јако узбуђена - прича Јована Маринковић, продавачица у радионици бомбона и ратлука „Босиљчић“, која је и након њеног одласка била „под утиском“.



Њеној колегиници Маји ближио се крај уобичајеног радног дана, а онда се десило нешто што ће дуго памтити. Око 14.30 ушла је прва дама Турске окружена телохранитељима, фотографом и преводиоцем, прича Јована.

- Одједном је у радњи било много људи. Мислим да је чак био ту и камерман који је све снимао, а колико се сећам госпођа Ердоган је на српском рекла „добар дан“, али нисам сигурна. Била сам веома узбуђена, колегиница и ја смо се потпуно изгубиле. Имала сам трему. Само сам се фокусирала да све одрадим како треба, да се не обрукамо - прича кроз смешак Јована.

Прва дама Турске је, прича млада продавачица, пробала ратлук и чоколадне карамеле, које су јој се највише свиделе.

- Купила је бомбоне, ратлук, скоро све што имамо од производа. Интересовала се када је радња основана и разгледала је около. Одушевила ме је својом љубазношћу. Јако је лепа, елегантна, пристојна и пријатна жена. Питала је да ли може да се фотографише са нама, на шта смо, наравно, пристале. Није било селфија, већ нас је усликао фотограф који је с њом дошао - прича Маринковићева.



Јована каже да се Емина Ердоган задржала свега пет минута јер је имала много других обавеза. Такође, нико није знао зашто је прва дама Турске одабрала баш ову радњу, односно ко их је препоручио.

ПОСЛЕДЊИ БОМБОНЏИЈА У ГРАДУ

После Другог светског рата у Београду је било више од стотину људи који су се бавили овим занатом, али је ова бомбонџиница у Улици Гаврила Принципа једина опстала. Основана је давне 1936. године, а данас је у њој могуће пронаћи најразличитије слаткише, међу којима и више од 15 врста ратлука.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оља

11.10.2017 10:54

Е, ако је једина радњица у којој производе ове слаткисе, није је било теско препоруцити. Господја Прва дама Турске је мозда љубазна, али да је лијепа, теско. Сва је умотана (мада без потребе, код нас старије зене нису на цијени - мало сале), а и грозно јој стоји ова одјеца за "умотавање". Сто јес', јес'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роспyа

11.10.2017 11:01

Ех, карамела и ратлуци... њам њам!! и ја бих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Завист

12.10.2017 00:32

Завист је стварно цудо. Ем је Емина лијепа, прелијепа зена (сто признају и ове раднице), ем прва дама Турске, ем богата толико да пита посто Београд, а камоли нека радњица са рахатлокумима каквих у Турској има на хиљаде хиљада, а њихове сластице и делиције се с овима не могу поредити (сто знају сви они који су некад тамо боравили) А, била је само љубазна и од домацина купила несто за успомену.

ОДГОВОРИТЕ