Сукоб са Вестбруком, промашаји и Јокићев дабл-дабл!

Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је дабл-дабл у новој утакмици предсезоне, док Бобан Марјановић није добио прилику да игра.  Вестбрук оборио Јокића: "Добро да му брат није ту"! Раселе, шта ти је Јокић скривио? Пријатељски меч Вестбрукову показао нервозу, Никола имао дабл-дабл. Боби Марјановић није улазио у игру за ДетроитОдлична партија српског кошаркаша, после које је његов тренер помињао и Страхињу Јокића.

Кошарка 11.10.2017 | 10:00
Сукоб са Вестбруком, промашаји и Јокићев дабл-дабл!
Јокић је у поразу свог Денвера од Оклахоме резултатом 96:86 на паркету провео 22 минута и за то време постигао 12 поена, уз 11 скокова и 3 асистенције.

Момак из Сомбора јесте био један од најистакнутијих играча у екипи Нагетса, али је, због недовољне ангажованости саиграча, много промашивао – погодио је тек пет шутева из 16 покушаја из игре (0-3 за три), па је његов тим био у минусу 13 поена док је био у игри. 

Јокић је на старту утакмице ушао у конфликт са најбољим противничким кошаркем Раселом Вестбруком – српски центар одгурнуо је прошлогодишњег МВП покушавајући да прође кроз блок, овај се изнервирао иако је био у питању трећи напад, снажно ударио Николу и зарадио неспортску личну грешку.



Никола Јокић је већ сјајан кошаркаш, будући Ол-стар у НБА лиги, али је и већ сасвим довољно "намазан" да избаци из такта и најбоље на свету.

А, Расел Вестбрук свакако је један од најбољих.

Дабл-дабл учинак младог Сомборца (12 поена, 11 скокова) у поразу свог Денвера од Оклахоме (86:96) тако је брзо пао у други план пред дуелом српског центра са најбољим играчем лиге за прошлу сезону - Раселом Вестбруком.

Прошлогодишњи МВП налетео је у једној акцији на Јокића на врху рекета и снажно га гурнуо, па је Никола завршио на паркету.

Јокић је после утакмице признао да је "флоповао" (одглумио), а његов тренер Мајк Мелоун био је задовољан због две чињенице:

- као прво, што је Никола добро поднео читаву ситуацију, а као друго - што његов старији брат Страхиња Јокић није све то гледао изблиза.

"Мислим да је то важно. Никола је паклен играч, али његов највећи изазов и највећи простор за напредак биће од врата нагоре. Мислим да начин на који је поднео ту ситуацију и како није дозволио да то утиче на њега, показује знак сазревања, што волим да видим. Одлично за њега, али био сам срећан што његов старији брат Страхиња није био у хали", насмејао се Мелоун.

Та ситуација није избацила из такта ни Вестбрука, па је постигао 20 поена уз седам асистенција и водио тим ка победи уз помоћ нових саиграча - Пола Џорџа (19 поена, 11 скокова, 5 украдених лопти, 4 асистенције) и Кармела Ентонија (16 поена и девет скокова).

Међутим, то му није сметало да предводи Тандере до тријумфа – постигао је 20 поена (9-13 из игре), уз 7 асистенција, а одлично су га пратиле звезде које су током лета стигле у Оклахому. Пол Џорџ је додао 19 поена, 11 скокова и 3 асистенције, док је Кармелу Ентонију једна ухваћена лопта фалила за дабл-дабл (16 поена и 9 скокова).

У редовима Денвера доминирао је Вил Бартон са 26 поена и 5 скокова, док је једини поред њега и Јокића са двоцифреним учинком био Гери Херис – 11 поена.



Бобан Марјановић је одиграо одлично прошле ноћи, али није добио прилику да исту партију понови против Торонта, који је славио над Детроитом са 116:94. Најбољи у редовима Репторса био је Јонас Валанчунас са 18 поена и 11 скокова, Мајлс је био најефикаснији са поеном више, док је Серж Ибака додао 14.

Очекивано, код Пистонса је дабл-дабл забележио Андре Драмонд (14 поена и 11 скокова), али је занимљиво да је погодио свих шест слободних бацања. Иш Смит је постигао 22 поена и имао 8 успешних додавања, док је Галовеј меч завршио са 16 поена.



НБА – предсезона:
Торонто Репторс – Детроит Пистонс 116:94
Кливленд Кавалирс – Чикаго Булс 94:108
Сан Антонио Спарс – Орландо Меџик 98:103
Денвер Нагетс – Оклахома Сити Тандер 86:96
Лос Анђелес Лејкерс – Јута Џез 99:105

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар