Имам велику дилему кога да поведем у Русију!

Да ли је то Славољуб Муслин у интервјуу за Вечерње новости најавио додатно подмлађивање националног тима пред Мундијал. . .

Фудбал 12.10.2017 | 16:00
Имам велику дилему кога да поведем у Русију!
Дан после победе над Грузијом (1:0) и пласмана на Мундијал, селектор Србије Славољуб Муслин покушао је да сабере мисли. Рано је ипак за озбиљне анализе, андреналин је висок. Заслужили су Орлови и њихов вођа да још мало уживају у великом успеху... 

Прве утиске о свему што се догодило у понедељак увече на Маракани Муслин је изнео за Вечерње новости. Сузе код одређених играча нешто су што је привукло највећу пажњу јавности. Последњих година нисмо навикли на ту врсту емоција када је у питању фудбалска репрезентација.

"Било је суза, заплакао сам и ја... Играчи су јунаци ових квалификација. Изнели су их поштено до краја, иако се видело у два последња меча да то није она Србија на коју су навијачи навикли. У свлачионици, касније и на заједничкој вечери, дали смо сви себи одушка. Лепо нам је и уживамо у чињеници да ћемо следећег јуна ићи на Светско првенство у Русију". 

Чак и у свечарској атмосфери каква је синоћ била нашли су се они који су имали критике на рачун националног тима...

"Последњих неколико недеља ми је у глави Новак Ђоковић и све оно што њега прати протеклих месеци. Више није први на АТП листи, престао је да игра на нивоу на који је навикао навијаче широм света и нас у Србији. И одмах су почеле критике. Може ли ишта да се замери том и таквом шампиону? Код нас очигледно може све, па и то. Видим критике и на наш рачун. Имали смо тежак пут кроз квалификације, одиграли веома лоше последња два меча, али смо на Мундијалу". 

Муслин је ипак свестан да сам пласман на СП не значи препород српског фудбала и упозорава:

"Не може се ово сматрати ренесансом. Из неколико простих разлога. Прво, погледајте на ком нивоу нам је домаћи клупски фудбал. Друго, погледајте играче у млађим селекцијама Србије и њихову минутажу, поготово у иностраним тимовима. А из ова два сегмента потиче извор свега доброг што би требало да видимо и на врхунском нивоу, што то је А селекција. Ово није никаква ренесанса српског фудбала, већ одлазак на велико такмичење који нам много значи". 

Српску јавност сада окупира једно питање - са каквим ће снагама Муслин у Русију...

"Ту имам велику дилему. Да ли да на Светско првенство путују сви који су углавном изнели ове квалификације, јер су на неки начин то заслужили, или да екипу освежимо са неколико најбољих младих репрезентативаца. Бразилца Роналда, скоро анонимног 1994. године водили су на Мундијал у САД и тамо је био са стране, али покупио је невиђено искуство. У Русију смемо да поведемо 20 играча и три голмана. А у јуну следеће године неки од наших актуелних и стандардних репрезентативаца бити још осам месеци старији и да ће тада већ бити пред крајем својих професионалних каријера", подсећа Муслин и као да нешто наговештава.

Питање како ћемо играти на Мундијалу требало би да буде много лакше...

"Играћемо као и до сада, 3-4-3. Промена система игре је један од четири разлога зашто смо отишли на Мундијал. Међутим, не схватам замерке на наш рачун које се односе на предлог да се систем промени у 4-4-2. Фудбал и 90 минута игре су жива ствар. Ко мало боље гледа схватиће да се наш систем 3-4-3 током меча неколико пута модификује". 

Селектор пред жреб у Кремљу 1. децембра има само једну жељу.

"Биће изузетно занимљиво... Не верујем да било који селектор на свету жели Немачку у својој групи. Доказали су и током ових квалификација каква су фудбалска машина. Иначе, јасно је свима да су у најјачем шеширу углавном непожељни ривали", закључио је разговор за Новости искусни стратег.

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар