Никола Јокић је четврти центар НБА лиге!

Српски ас високо рангиран на листи најбољих петица.

Кошарка 11.10.2017 | 20:30
Никола Јокић је четврти центар НБА лиге!
Загревање за оно право НБА лудило, које почиње у ноћи између следећег уторка и среде, Никола Јокић је демонстрирао да је спреман да ове сезоне оде корак даље у односу на оно што је приказао пре две, а нарочито прошле сезоне, када је умало одвео Денвер до плеј-офа и био можда и највећа млада звезда у успону.

Као и сваке године угледни амерички медији праве бројне калкулације, предвиђања и анализе где се износе одређена стручна запажања, а портал Блеацхер Репорт урадио је текст на тему - најбољи центри НБА лиге. А Никола Јокић не само што је високо рангиран на овој листи, већ је заузео своје место као четврти центар најјачег кошаркашког такмичења на планети! 

Испред одличног српског дугајлије налазе се само првопласиранио Демаркус Казинс, те Руди Гобер и Карл Ентони Таунс! Јокић је иза себе оставио асове попут Марка Гасола, Деандреа Џордана, Андреа Драмонда, Џоела Ембида, Ала Хорфорда, али и Кевина Лава, кога је потписник редова америчког портала уврстио међу центре пошто је и званично потврђено да ће Лав бити петица Кливленда у новој сезони. 

Јокић ће сада имати мотив више да покаже и докаже да и заиста јесте четврти најбољи центар лиге, односно да може да игра још боље него прошле године, али и да одведе Денвер у доигравање. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар