Зоран Мирковић: Волео бих да видим Сергеја на СП!

Он је играч који прави разлику! „Прво име Србије у Русији требало би да буде Немања Матић, иако сам ја луд за играчима попут Адема Љајића“, каже некадашњи југословенски репрезентативац.

Фудбал 12.10.2017 | 13:00
Зоран Мирковић: Волео бих да видим Сергеја на СП!
Пуних седам година Србија је чекала да репрезентација овери карту за велико такмичење, а баш као и у мандату Радомира Антића, селектор Славољуб Муслин је Орлове послао на Мундијал.

Мучила се Србија у завршне две утакмице квалификација како би заузела место у пробраном друштву, али је гол Александра Пријовића донео златна три бода вредна пласмана на Светско првенство.

Један од оних који зна како је то бити део највеће светске фудбалске смотре јесте Зоран Мирковић, који је 1998. године играо са Југославијом на Мондијалу у Француској. Његова реч се доста цени у Италији, где је најбоље године каријере посветио Јувентусу и Аталанти, а управо је тамошњим медијима открио делић атмосфере пошто је осигурано прво место на табели.

„Уживамо у лепим тренуцима. Овај успех надовезао се на успехе Црвене звезде и Партизана, који су обезбедили групну фазу Лигу Европе. Србија никада није имала два клуба истовремено у неком клупском такмичењу, што је јако битно, као и чињеница да наши играчи наступају у највећим европским клубовима“, рекао је Мирковић за Туто Меркато.

Логично питање које се надовезало на Мирковићев одговор - шта је довело до раста српског тима?

„Ми смо увек имали добре тимове, али је проблем био на колективном нивоу и то се само понављало. Током ових квалификација селектор Славољуб Муслин је све шампионе посложио на своје место, што је било и те како важно. Јак тим потребан је и за развој играча, али посебно због јачања колективног духа“.

Мада је и даље рано причати о томе шта би Србија могла да уради у Русији, Мирковић се дотакао и те теме.

„Тешко је рећи у овом тренутку, Срби су јако непредвидиви. Не треба да клонемо духом ако ситуација није повољна. Надам се да можемо далеко да догурамо. Имамо добре младе играче за будућност, освајаче Светског првенства за фудбалере до 20 година. На селектору је, ипак, да утврди кога ће да води у Русију“, рекао је Мирковић, пре него што је изјавио:

„Прво име Србије у Русији требало би да буде Немања Матић, иако сам ја луд за играчима попут Адема Љајића“.

Осим свега поменутог, италијански новинари отворили су поглавље „Сергеј Милинковић Савић“, о чему се већ много пута говорило у Србији...

„Сергеј је играч који прави разлику, али у овом тренутку има неких проблема са селектором. Надам се да ће се ситуација променити и да ће отићи у Русију, јер је тип играча другачији од осталих“, закључио је Мирковић. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар