Репрезентативна пауза покосила Премијер лигу!

Ливерпул прошао најгоре! И то пред велики дерби са Манчестер јунајтедом!

Фудбал 12.10.2017 | 12:00
Репрезентативна пауза покосила Премијер лигу!
Стари Марфијев закон: ако нешто може да крене по злу - поћи ће! Чини се да се ова реченица нигде не чује толико често као на Енфилду. Ливерпул је још једном награбусио. Жестоко! Садио Мане провешће наредних месец и по дана на боловању, пошто му је у суботњој победи Сенегала над Зеленортским острвима (2:0) страдала задња ложа.

А Ливерпул без Манеа једноставно није исти тим. Сетите се само колико се његово одсуство осетило у другој половини протекле сезоне. Цео јануар је пропустио због Афричког купа нације, због повреде колена и последњих шест недеља сезоне. И опет је стигао да постигне 13 голова у Премијер лиги!

Ове сезоне у прве четири лигашке утакмице три пута је тресао противничку мрежу, али тренутак у којем се повредио није могао да буде гори. Јер већ у суботу од 13.30 Редсе очекује велики дерби са Манчестер јунајтедом. Манеа неће бити да помогне, а то ће значајно отупети оштрицу екипе Јиргена Клопа.

А одмах после Јунајтеда - Тотенхем на Вајт Харт Лејну! Плус двомеч са Марибором, те окршај са Севиљом у Лиги шампиона, па и првенствени дуели са Хадерсфилдом, Вест Хемом, Саутемптоном, 25. новембра и Челсијем, за крај и Стоуком и Брајтоном. Све без Садија Манеа.

Подсетимо, током ове репрезентативне паузе није само Ливерпул губио играче, али Ливерпул јесте прошао најгоре. Мада ни Антонио Конте не може да буде срећан због Н’Гола Кантеа, Жозе Мурињо ће морати да се снађе без Маруана Фелаинија, а Арсен Венгернеће моћи да рачуна на Шкодрана Мустафија.

Али нико од њих, бар је то наш скроман утисак, није толико битан за игру свог тима колико Мане за Ливерпул.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар