Интер је као плавуша!

Директор Росонера Марко Фасоне на занимљив начин описао све клубове у којима је радио, поручио да Лига шампиона није обавезна и да пројекат новог Милана неће пропасти због 40. 000. 000 евра. . .

Фудбал 12.10.2017 | 10:00
Интер је као плавуша!
Директор Милана Марко Фасоне, један од најважнијих људи задужених за пројекат под називом "Нови велики Милан" дао је опширан интервју за Гверин спортиво у коме је причао о тренутној ситуацији у клубу и свему што је до сада урађено, али посебно занимљив био је део у коме је описивао своје бивше клубове. 

Фасоне је, подсетимо, радио у Јувентусу, Наполију и Интеру и управо је његова изјава о градском ривалу изазвала највише буре...

"У сваком клубу сам имао другачија задужења и зато ми је увек било занимљиво да се бавим својим послом. Рецимо Интер... То је клуб коме је увек требао снажан човек на клупи. Од Роберта Манчинија до Жозеа Муриња. Интер је заправо прелепа жена, али плавуша (у пежоративном смислу), наивна... Тако би рекао Масимо Морати. Сада су пронашли Спалетија и добро им је кренуло". 

Јувентус?

"То је најструктуриранији и најкорпоративнији клуб. Дошао сам тамо из угоститељске индустрије, али није ми било тешко да се прилагодим". 

Наполи?

"Очински клуб. Имају власника (Аурелио де Лаурентис) који се пита за све. Прилагодили су се таквом систему и стабилни су".

Када се све сабере...

"Није лако разговарати о мојој каријери. Задовољан сам својим искуствима. Јуве ме је довео због маркетинга. Дали су ми да радим на пројекту изградње новог стадиона од ког се на крају одустало. Де Лаурентис је био први који ми је поверио спортски сектор и то је било много важно за мене, јер се никада тиме нисам бавио. Био је храбар. Да није било њега ја сада не бих био ово што јесам. Две године у Наполију биле су кључне за мој развој. Морати ме је позвао да дођем када је већ био одлучио да прода већински пакет акција. Онда је дошао Тохир и укључио ме у послове око рефинансирања дуга... Укратко, мој професионални живот састављен је од много различитих искустава. Зато сам и дошао у Милан".  

Фасоне је изненадио када је рекао да Милану није потребна Лига шампиона да би наставио путем којим је кренуо - а то је пут опоравка.

"Суочен сам са тешком ситуацијом, али то ме мотивише. Уверен сам да ћемо успети. Имамо праве људе у клубу. Лига шампиона наредне сезоне? Неће бити драма ако не уђемо. Представио сам људима из УЕФА наше планове и у њима Лига шампиона не стоји под обавезно. Тих 40.000.000 би нам добро дошло, не би смо морали много да продајемо због финансијског фер плеја, међутим императива нема".  

И за крај прогноза борбе за титулу у Серији А...

"Јуве и Наполи јачи су од осталих. Ми ћемо се борити за четврто место са Ромом, Интером и Лацијем. Ово је нови пројекат. Потребно је времена... Следећег лета планирамо још два или три појачања. Видећемо кога ће желети Мирабели и Монтела. Од њих зависи", закључио је Фасоне.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар