АО набрајао повратак великана, заборавио Ђоковића!

Аустралијан опет кренуо је у промотивну кампању са нагласком на повратак најбољих играча на терене, али је међу њима заборавио Новака Ђоковића.

Тенис 11.10.2017 | 21:30
АО набрајао повратак великана, заборавио Ђоковића!
Први Гренд слем сезоне је победио на свом Твитер профилу текст о звездама које ће наступити у Мелбурну 2018, редом су набрајани Надал, Серена, Федерер, Венус, Мари и Халеп, без помињања Ђоковића.

Аустралијанци су се донекле "искупили" у самом тексту на званичном сајту турнира где је шестоструки шампион Ђоковић прво велико име које се наводи, поред Ендија Марија, Кеија Нишикорија и Станисласа Вавринке, од играча који се враћају на терен у Мелбурну после вишемесечне паузе током 2017. 

У центру пажње је ипак бранилац трофеја Роџер Федерер, који је уз највећег ривала Рафаела Надала обележио текућу сезону.

"Нисам ово очекивао. Мислио сам да ћу ако се звезде поклопе стићи до четвртфинала или полуфинала, победити можда једног или двојицу играча из Топ 10. Надао сам се да ћу током сезоне, можда на Вимблдону или УС Опену бити на врхунцу, то ми је био циљ, тада сам очекивао да будем на 100 одсто, не пре тога, па је освајање АО било велико изненађење за мене. И даље се штипам како бих проверио да ли је истина. Када сам код куће са породицом и пријатељиам често наздравим чашом шампањца за АО. И даље се шалимо у вези с тим, био је то луд тренутак у мом животу. Нисам могао да верујем, свих пет сетова, ривалство са Рафом, губити 3:1 у петом, невероватно. Надам се новој магији у којој ћу уживати у сјајној атмосфери и мечевима", рекао је Федерер. 

С друге стране, неочекивано ће трофеј у женској конкуренцији бранити Серена Вилијамс, иако се релативно скоро породила. 

"Обожавам тенис, то је мој живот, нешто што је невароватно утицало на њега. Дуго сам била број 1, често, урадила неке невероватне ствари. Много ми значи ренкинг, али понекад и сама могућност да се такмичим", рекла је Американка која је прошлог јануара постала рекордер са 23 Гренд слем титуле. 

Аустралијан опен 2018. је на програму 15-28. јануара. 

"Сви најбољи играчи ће се вратити на терен у Мелбурну у јануару. Ово је невероватно узбудљива година за тенис, Роџер, Рафа, Серена и Венус су подигли лествицу, а све је почело овде. Ко је могао претпоставити да ће Серена и Венус играти у финалу, а да ће касније Серена окрити да је била у осмој недељи трудноће? А ту су Рафа и Роџер, ко је могао да гледа њихов меч присуствовао не невероватним преокретима. Био је то један од мечева године. Било је немогуће очекивати да се Рафа врати на прву позицију. А са повратком Новака, Ендија и Стена, који ће имати слабији ренкинг, постоје велике шансе да коначно видимо велики пробој младих звезда у успону попут Александра Зверева, Доминика Тима или Давида Гофана", са узбуђењем најављује нови АО директор турнира Крег Тили.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар