Србија подржава јединство БиХ

Србија подржава јединство БиХ и сарадња са Републиком Српском не коси се са таквим принципијелним ставом Србије као потписнице Дејтонског мировног споразума, изјавила је данас у Бриселу премијер Србије Ана Брнабић.

Србија 10.10.2017 | 21:10
Србија подржава јединство БиХ
Она је, на сједници Спољнополитичког комитета Европског парламента на којој је одговарала на питања европарламентараца, рекла и да Србија не крије своје традиционално добре и свеобухватне односе са Русијом, истакавши да се то ни на који начин не коси са стратешким циљем уласка у ЕУ.

"Имамо традицинално добре односе са Русијом, имамо културне, верске односе са Русијом, очигледно је да много људи у Србији види Русију као пријатеља, због подршке деведесетих година, противљења НАТО бомбардовању Србије", истакла је Брнабићева.

На питање о међународној војној сарадњи Србије, Брнабићева је рекла да Србија жели да остане војно неутрална и да не жели да буде чланица НАТО.

Одговарајући на питање хрватских и словеначких посланика у Европском парламенту, Брнабићева је одговорила да је веома поносна на то како Србија води рачуна када је ријеч о људским правима и правима мањинских заједница.

"Питање националних мањина је важно за Србију и Србија један од лидера у Европи када је реч о заштити мањинских права. Србији има 26 признатих националних мањина, а образовање је обезбеђено на 15 различитих језика", истакла је Брнабићева.

Говорећи о односу Београда и Приштине, она је истакла да је Србија примијенила већину тачака Бриселског споазума, али је нагласила да је његова кичма успостављање заједнице српских општина, што није учињено.

"Приштина није чак ни започела рад на томе, дакле Приштина није применила бриселски споразум. А, Србију и даље питају `Какав је ваш став око овога?`, `Хоћете ли их блокирати у Унеску и Интерполу?`, али Приштина је та која не испуњава оно што је кичма Бриселског споразума", рекла је Брнабићева.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јања

10.10.2017 19:17

СВАКА ЦАСТ АНА ТИСИ ПРАВА А НЕ КО ДОДИК И ЗЕЉКА НЕМА ИХ ГОРИ НА ЦИТАВОМ БАЛКАНУ САМО СЕБЕ ГЛЕДАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@&@

10.10.2017 19:58

ИСТО КАО ВУК ЈАГЊАД !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брко

10.10.2017 20:48

..Подрзава је све до распадања..а то це бити ,ускоро..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.10.2017 21:30

Јест, кажу да ће идући понедјељак бити распад... А јоој, не, то су рекли за прошли понедјељак :Д

Name

БиХ 4 алл

10.10.2017 21:23

Свеједно да ли подрзава или не,јасно вам је да би вас сецесија костала главе...нејаки сте и за двије до три седмице би заврсили са вама неби вам ни Србија помогла...био би то погубан авантуризам за вас...неби имали циме ратовати,кратка вам логистика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

10.10.2017 22:26

А сто зелис да зивис са мном кад ја не зелим са тобом.а нит ме волис а нит ја тебе.

Name

Ре

11.10.2017 08:35

Ти имас резервну дрзаву коју висе волиш него БиХ па се питам ста радиш овдје ? Ми те друге немамо и волимо БиХ и зато смо ту. Знаци одјеби !

Name

Драгутин

11.10.2017 09:15

Како немате па имате Турску па тамо идите међу своје,исте сте вере ИСЛАМ!!!Ајте у Турску да клањате са својим Турцима заједно...БиХ припада генералу Ратку Младићу и то 75%БиХ,а за потурице остаје Турска...

Name

Лажно Име

11.10.2017 11:04

@ Драгутин то било исто као кад би ја рекао,Православци имате Русију и аy лијепо тамо немате шта да тражите овдје на Балкану... твоји коментари се своде на фантазију и глупости.

Name

Ре Драгутин

11.10.2017 10:33

Гледаш ли како српска елита пјева и игра око Султана Ердогана ? Нећемо ми у Турску него ће Турска нама доћи а ти и такви као ти ће им бити највећи дупелизци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

11.10.2017 11:00

Види се да немаш појма!!!Српски политичари нису Српска елита,него су наметнути Српском народу из Брисела,знаш колко ме заболе шта ће они да раде,да кажу и да пјевају???Важно је кога Српски народ поздравља,а не марионете са запада,а Српски народ зна се дочекује и поздравља свог ЦАРА ПУТИНА уосталом имаш слике и видео на нету!Које од обичног Српског народа изашао да поздрави ердогана! КО???Да је тако као што ти кажеш,па зар би било оволико обезбеђење у Србији за ердогана,а ПУТИН улази на Звездин стадион међу навијаче са два телохранитеља па ти види кога Срби највише ВОЛЕ да угосте!!!