КС БиХ исправио грешку - пријем за Разију Мујановић!

Десет дана након што је примљена у кућу славних Разија Мујановић добила честитку и организован јој је пријем у Кошаркашком савезу БиХ.

Кошарка 11.10.2017 | 19:30
КС БиХ исправио грешку - пријем за Разију Мујановић!
“Мало ми је жао што је честитка стигла касно, јер сам у Женеви представљала БиХ и Кошаркашки савез БиХ. Ипак, никада није касно”, истакла је Разија Мујановић.

Једна од највећих спортисткиња коју је БиХ икада имала већ годинама није укључена у рад КС БиХ, нити било којег кошаркашког колектива.

“Убудуће би требали правити нове позитивне приче и заборавити све што је било и прошло. Требамо се окренути према будућности кошарке БиХ. Желим да се све ово смири. Увијек сам била на располагању да помогнем развоју кошарке у БиХ, поготово женске. Никада нисам била против тога, јер је моја играчка каријера завршена. Драго би ми било да се појави нека нова Раза и да резултати буду на нивоу на који сам навикла“, казала је Мујановић пред пријем који је уприличио КСБиХ поводом њеног уласка у Кућу славних.

Додала је да је у посљедње вријеме далеко од кошарке, те да живи у Сарајеву.

“Једноставно, никада ме нико није контактирао да помогнем на било који начин, на клупском нивоу или у КСБиХ. Нисам особа која се намеће и остала сам по страни, тако је како је“, нагласила је Мујановић.

У име КСБиХ прослављеној бх. кошаркашици на пријему у Кућу славних честитали су потпредсједник Сејо Буква и Мирсад Ђонлагић, члан Управног одбора КС БиХ и Борда ФИБА Европе.

“Ово је заиста велико признање и част за КСБиХ, а о димензији нивоа части када је ријеч о Разији Мујановић тешко је и говорити. Бити члан Куће славних ФИБА свијета не може се ни описати каква је то величина и досег таквог признања. Жао нам је што Раза не може и даље да игра и помогне репрезентацији“, казао је Ђонлагић.  

Буква је нагласио да БиХ нема пуно спортских величина каква је Разија Мујановић, те јој још једном честитао на пријему у Кућу у славних.

“Требамо сви бити поносни што имамо једну овакву величину у Кући славних. Можда смо мало и закаснили са честитком, али само требало је ускладити наше и обавезе Мујановић, како бисмо организовали један пријем и захвалили јој се у име КСБиХ. Желим јој да буде дио наше приче и да наставимо позитивну причу и атмосферу, како би на основу овога добили нове Разије. Дошла си тамо гдје ти је и мјесто. Немамо пуно оваквих величина као што је Мујановић. Знате у каквој је ситуацији КСБиХ. По мени, ко год жели и може да помогне, врата су му отворена у било којој функцији“, рекао је Буква.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар