Трошак на луксуз милијарду куна

Анте Рамљак јуче је јавности открио како је посљедњих година послова ''Агрокор'', и иако није желио открити како се све трошио новац, ипак је рекао новинарима како је више од милијарду куна потрошено на луксуз.

Регион 10.10.2017 | 14:43
Трошак на луксуз милијарду куна
Није желио прецизирати али је открио како се радило о љетовањима, јахтама и хеликоптеру.

Данашњи ''Национал'' доноси још неке детаље тог трошења новца. Према подацима који имају, тим се новцем куповало и престижно доње рубље познате марке ''Вицториа´с Сецрет'', плаћао се најам скупоцјених јахти чија је цијена неколико десетака хиљада евра седмично само за основне трошкове, затим хеликоптерски летови на зимовалишта, итд, итд….

''Национал'' пише и како није искључено да се новац трошио на “прикривену мотивацију” финанцијских менаџера који су одлучивали хоће ли, како и с колико нових милиона наставити финансирати ''Агрокор''.

Подигнута кривична пријава против Тодорића

Подсјетимо, након што је јуче објављено ревидирани извјештај ''Агрокора'', Анте Рамљак подигао је кривичну пријаву против Ивице Тодорића и одговорних људи у компанији. Тодорић је одмах одговорио тврдњом да је све лаж.

Јуче представљени ревидирани извјештај ''Агрокора'', с обзиром на губитак изнад висине капитала од преко 14 милијарди куна, показује да та компанија практички више не постоји и да би њен власник и бивши предсједник, Ивица Тодорић, могао завршити у затвору.

Укупни капитал ''Агрокора'' након ревизије умањен је за 21,7 милијарди куна и то у раздобљу од краја 2014. до краја 2016. године.

Стварни резултат компаније у 2015. години био је минус од 1,2 милијарде куна, иако су Тодорић и управа приказали добит од 3,6 милијарди.



Неправилности у извјештајима

Такође, ревизор је уочио бројне неправилности у извјештајима, па тако није приказано 3,9 милијарди куна обавеза, 2,3 милијарде куна оперативних и финансијских трошкова, те је 2,1 милијарда куна новца и новчаних еквивалената неправилно класификовано.

Обвезе ''Агрокора'' крајем прошле године износиле су 56,3 милијарде куна, а имовина 41,8 милијарди па је губитак изнад висине капитала 14,5 милијарди.

''Агрокор'' је годинама, како показује извјештај, скривао дио трошкова. Неприказани трошкови у раздобљу од 2010. до 2015. укупно износе 2,3 милијарде куна.

Скривали су се и примљени кредити. ''Агрокор'' није приказао или је погрешно приказао укупно 3,9 милијарди куна примљених кредита.

Како би приказао да има што више готовине, зајмови у вриједности од 1,6 милијарди куна приказани су као новац или новчани еквиваленти.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

10.10.2017 15:22

Па крива је држава која је дозволила лажне ревизорске извјестаје да пролазе а зар је Тодорић требао да се облаци на бувљаку и да љетује у бунгалову?!Нема везе једно са другим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитно

10.10.2017 16:48

Смјенити ревизора.

ОДГОВОРИТЕ