СП - Најава: Још једна његова ноћ!

Португалци у Лисабону преко сјајне Швајцарске траже директну визу за Русију (20. 45).

Фудбал 10.10.2017 | 12:15
СП - Најава: Још једна његова ноћ!
Белгија, Енглеска, Немачка, Исланд, Пољска, Србија, Шпанија и домаћин Русија, већ су заузели места на жребу који је заказан за 1. децембар у Москви. Преостале путнике из Европе, како директно тако и у бараж добићемо вечерас, након што се одиграју мечеви последњег кола у групама А, Б и Х.

Дерби вечери заказан је у Лисабону на Ла Лужу где Португалија дочекује беспрекорну Швајцарску. Гости су одиграли сјајне квалификације, лидери су на табели, имају свих девет победа и беспрекорну гол-разлику (+18), али опет могу да заврше на другој позицији и у баражу, што би била баш трагедија за њих.

Да би Португалци, на челу са сјајним Кристијаном Роналдом претекли Швајцарце, потребна им је било каква победа вечерас јер имају бољу гол-разлику (+26). Сваки други исход овог меча (победа Швајцарске или реми) шаље шампионе Европе у бараж, али је сигурно да је мотив који сам Роналдо има вечерас изузетно значајан у планирању ове утакмице.

Ас Реала се одмарао у првом полувремену против Андоре у суботњем тирјумфу од 2:0, али ће зато вечерас од старта навалити на Швајцарце и из разлога што јури Роберта Левандовског на листи стрелаца у квалификацијама. Тренутно је 16:15 за Пољака, па су два гола сасвим довољна најбољем фудбалеру света да се окити титулом најбољег стрелца. Објективно, ако неко то може, то је онда Кристијано.

У групи А, Француска има бод више од Шведске и довољно јој је да уради исто што и њен први пратилац како би директно отишла у Русију. Наравно нико не сумња да ће екипа Дидијеа Дешана победити Белорусију јер на другој страни тешко да постоји неки нови Емил Костадиновкоји је својевремено шокирао Париз.

Швеђани гостују у Амстердаму против Холандије, а чак и да изгубе са шест голова разлике (што се неће десити) опет ће ићи у плеј-оф као другопласирани. Делује да је у овој групи све мање-више познато, па нећемо гледати драматичне окршаје у последњем колу.

У групи Х све је решено Белгија иде директно на Светско првенство, у бараж ће Грчка, мада постоји и теоретска могућност да Босна буде друга, ако се деси чудо па Хелени не победе нејаки Гибралтар. Опет, и да се то деси, Џеко и екипа би остали без баража јер би били најслабија другопласирана екипа. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар