Статистика каже да је Њемачка финалиста СП!

Савршене квалификације су до сада значиле само једно - та репрезентација је увек играла у финалу.

Фудбал 11.10.2017 | 23:40
Статистика каже да је Њемачка финалиста СП!
Десет победа, 43 дата и само четири примљена гола за Немачку у квалификацијама за Светско првенство у којој су још једном показали да су светска сила.

Истина, "панцери" нису имали претерано тешку групу, али док би и то код неких националних тимова значило мању заинтересованост, мотивисаност и мањи такмичарски набој - то је за изабранике Лева значило да још више "гризу" како би се нашли међу одабраним фудбалерима који ће путовати у Русију.

Пред селектором Немачке је тежак задатак, посебно јер је током квалификација испробао велики број играча, али и различитих формација, но кога год доведе - важиће за једног од фаворита.

Није то само због импресивног фудбала, тога што су и даље актуелни владари света или због тога што вероватно имају највећи број играча који могу да "ускоче у сваком моменту", него и статистике која је дебело на њиховој страни.

Наиме, Немачка је пета репрезентација која је квалификације за СП завршила савршеним скором, а сви њихови претходници који су то урадили - играли би у финалу!

То су урадили Бразилци 1970. године, који су одиграли сјајан шампионат у Мексику и подигли пехар, потом сами Немци чија је одлична генерација из 1982. године играла финале и била поражена од Италије у Шпанији, односно Шпанци и Холанђани који су играли финале Светског првенства 2010. године у Јужној Африци.

Оно што је сасвим сигурно јесте ни да овакав охрабрујући статистички податак неће занети Немце којима је "дубоко усађено" да ништа није могуће док то и не ураде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар