Коме одговара пресуда Орићу?!

Ослобађајућа пресуда Насеру Орићу је очекивана, што не може ни на који начин умањити њену језивост.

Босна и Херцеговина 09.10.2017 | 16:23
Коме одговара пресуда Орићу?!
Међутим, није Орић оптужио сам себе, судио сам себи, ослободио сам себе…, већ му је судио Суд БиХ по оптужници Тужилаштва БиХ. Која је, како ствари стоје, била неаргументована, неприпремљена, површна, без довољно доказа…

Није прва таква која је отишла пред Суд БиХ, нажалост није ни последња.

Оваква пресуда је очекивана и због других ствари - даље политизације жртава рата и њихове злоупотребе у политичке сврхе; Оваква пресуда, сем Орићу лично, итекако интересно одговара политичком врху и Бошњака и Срба, никако и Бошњацима и Србима, као народима.

Никог од наречених заиста не интересују жртве и њихове породице, право и правда, али их максимално интересује политичка корист што се извлачи из оваквих епилога. Није први пут, а није ни последњи.

Оваква пресуда учвршћује “Линију Ватре”, Омогућава наставак рата политичким средствима, међу којима је Правосуђе БиХ постало најјаче оруђе.

Политичке елите Срба и Бошњака, свака за себе, ликују: Апсурдно је, али ликују на истом акценту - ослобађајућој пресуди Орићу, с тим што свака ликује из свог угла!

Српска политичка елита доказује да је “БиХ немогућа”; Бошњачка политичка елита добија нову енергију за наставак свеопште политике виктимизације. Хрватска политичка елита задовољно трља руке, јер даље растакање БиХ, сада и по овом шаву, сматрају добрим кораком ка остварењу сопствених циљева. Интересних.

Сви народи добијају још један у низу исфингираних обрачуна, којима елите чувају саме себе, уништавајући, при том, све народе, бескрупулозно тргујући и жртвама рата; Свако својима!

“Случај Орић” је у постратној БиХ само још једна епизода реченог; Истина знатно драматичнија него претходне, али, ипак, само епизода.

Креатори сапунице што сада ликују истим акцентом, из различитих углова, су презадовољни; Одбрањено је њихово неприкосновено наметнуто право даље злоупотребе свега, чак и жртава, самим тим и макијавелистичка одбрана личних интереса.

Никаква преагресивна реторика не може то прикрити!

И нема ту разлике; Данас причати о “девет година притисака на свједоке”, “нестајању свједока”, а свих тих девет године не учинити баш ништа да се истражи, процесуира, докаже и пресуде Они који су те свједоке “држали под притиском и пријетњама”, “уклонили свједоке” јесте аплаудирање ослобађајућој пресуди за Орића; Никако њено осуђивање!

Да је било икакве истраге, по неким од наведених тема, лако би се утврдило ко је све то чинио; Још лакше би се доказало да су међу починиоцима и лица српске националности, а не само бошњачке. Нико не жели о “јавним тајнама”, јер свакој од елита одговора управо оваква пресуда.

Они су је и продуковали, јер политичке елите, Српска, Бошњачка и Хрватска, њихови најдоминантнији представници (у правилу и најекстремнији и најригиднији у изјавама и квалификацијама) контролишу заједно (и то капиларно) правосуђе БиХ.

Зато би било каква друга пресуда била неочекивана, запањујући развој догађаја и доказ да дејтонска БиХ може функционисати. Такав доказ оним који су данас најгласнији, на свим странама, потпуно је непотребан; Штавише, учинили су увијек све да сваки могући такав доказ, који год случај да је у питању, ефикасно елиминишу!

Ако је неком, након свега, интересантно, од три члана Судског вијећа које је донијело ослобађајућу пресуду за Орића, два су српске националности.

Ослобађајућа пресуда донесена је једногласно.

Тужилац у овом предмету је српске националности.

Ако и након ових чињеница има даљег интересовања, треба се знати да су четири свједока српске националности промијенили своје исказе и, самим тим, значајно помогли да се Орић ослободи. Има још тога, али је даље набрајање сличних чињеница сасвим непотребно.

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 95

Оставите коментар
Name

Никола

09.10.2017 14:30

Одговара Бакиру и Додику да нас поново поведу у мрзњу и скретања са зивотних проблема!? Суд само суди за злоцине а никоме за тески криминал и теску пљацку народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2017 15:00

Одговаранама да видимо напокон да висе немамо ста тразит у сад вец бивсој беиха И да Републику Српску коју смо бранили од тих која а којег је данас суд ослободио одвојимо заувијек

Name

БиХ = НУЛА

09.10.2017 15:24

Васковић може да пише колико хоће о томе ко је заказао. Чињеница је да је Орић херој великог (већинског?) дијела Бошњака. Какве везе има што је тужиоц (наводно) Србин? Па и Додик је (наводно) Србин, па је уништио Српску и Србе у њој (а о томе је Васковић довољно писао). Чињеница је да Срби неће да живе у БиХ у којој се тако поступа са њиховим жртвама. Овим пада у воду и прича о Бошњацима као гаранту саживота у БиХ.

Name

075

09.10.2017 15:48

@Никола Слажем се са вашим мишљењем али хајде да проширимо, Предсједник Предсједништва БиХ (Шеф државе) је баш данас као случајно био у Бања Луци, знао је он да ће данас бити "пресуда" и зна он да сутра Ердоган са пословним људима долази Вучићу у Београд, а гле чуда "главна тужитељица" је Хрватица од Живиница!? Мислим да важи и даље она "Бошњаци и Срби ратујте а ми Хрвати ћемо вам обезбијеђивати логистику за то"!!

Name

треба ли ста додати

09.10.2017 18:25

од три члана Судског вијећа које је донијело ослобађајућу пресуду за Орића, два су српске националности. Ослобађајућа пресуда донесена је једногласно. Тужилац у овом предмету је српске националности.

Name

За Никола

09.10.2017 18:40

Наравно одговара политицарима,ста један напримјер Србин из Руда или Босњак из Костајнице има од пресуде Орицу,свеједно каква пресуда била,немају ниста,осим сто и даље остају биједа.

Name

Кнез

09.10.2017 18:41

ти би Никола да се мириш Насером и његовима па онда неце бити криминала....мој Никола упамет се ....

Name

ре Бајо

09.10.2017 18:45

Оба суда медзународни И дрзавни га ослободила кривице , ста висе треба да би српска страна била задовољна ? Мозда следеци свемирски Суд донесе другу пресуду!!

Name

Никола

09.10.2017 18:45

Пазимо да не останемо и без тога сто смо добили. И то је превише, 1991 нас је свега било 33 %, а добили 49. Ви млади који појма немате, боље да ни не коментаришете. Босна је Босна, није ничија и не може се дијелити. А отето је увијек проклето. Испрани су вам мозгови од силне мржње и национализма. Пазите да вам се не обије од главу!!!

Name

Видимо

10.10.2017 06:23

Одговара властим, а не никако народу, поготово српском. Видимо да српске жртве нису третиране као бошњачке и хрватске, али исто тако видимо да ненародне власти користе ову ситуацију. Тешко народо посебно онима којима је фамилија страдала у току рата. Хрватица је главна тужитељка, ко је још Хрват или ради за хрвате,сами видите.

Name

Ми смо нико и ниса.

10.10.2017 22:00

На истоку старе прице, на западу ниста ново...

Name

пе-ре

11.10.2017 18:28

Срби тужили, Срби Пресудили (ослободили), Срби помогли ослобођењу, по Србима за све то криви Бошњаци хаххаххахаххахаа

Name

Српска Посла

09.10.2017 14:36

Ослобађајућа пресуда Себи ма је једногласна,од три има на судсјог вјећа два су Србина и сад нам Бошњаци криви.Орића су ослободили Срби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

09.10.2017 15:28

Ма неби бас реко да су га ослободили Срби?! Ако су у тиму од три двоица Срба, то не значи да че они рискирати себе нити да че радити неодговорно. Ако нема провјерених доказа нема ни пресуде.

Name

Драган за српска посла

09.10.2017 16:44

Нема то никакве везе ко су цланови судског вијеца јер се они ниста и не питају они су само формално ту а неко други одлуцује ко це бити осудјен а ко пустен.Примјера вам могу навести колико год хоцете.Слуцај Готовина Маркац и Цермак који су ослободјени јер је Хрватска била пред уласком у ЕУ и неко је рекао из Брисела Васингтона И Ватикана пустајте те људе јер се не смије дозволити да једна њихова цланица носи епитет злоцинца.Други примјер најсвјезији је ослобадјајуца пресуда петорице босњака за злоцине над српским цивилима из мјеста Кукавице гдје је предсједавајуци судија у образлозењу пресуде рекао да су злоцинци били или у стварној заблуди и да се због тога ослобадјају.Толико о судовању суда БИХ...

Name

Комсо

09.10.2017 17:14

Распустити ту шталу од тузиластва под хитно.Народ је огорчен.

Name

ре

09.10.2017 17:33

Ослобађајућу пресуду у случају Орић и Мухић донијело је Судско вијеће у саставу: Шабан Максумић, предсједавајући Вијећа, те судије Станиша Глухајић и Весна Јесенковић. Тужилац у овом случају је био Мирослав Јањић.

Name

Реално говорећи

09.10.2017 20:41

Тако је овај случај је давно прерастао у политику , правно гледано докази против Орића готово никакви , свједоци помрли и промјенили исказе а народ по обичају заједно са политичарима млати празну сламу.На основу доказа које је тужилаштво имало нико га не би осудио , то су сурови факти све остало је повлачење воде

Name

Слка

10.10.2017 13:13

Судија хттп://www.судбих.гов.ба/бундлес/wебситенеwс/галлерy/судија/25/1458307801Стани%Ц5%А1а_Глухаји%Ц4%87.јпг

Name

САО КРАЈИНА

09.10.2017 14:37

Друзе србин сам али ово је истина ја сам из Лике политика ме истјерала из куце и довела у равницу а ја дијете суме . Гдје смо се год упетљали власт се наградила а народ настрадао. Цисто политицка ствар и нико од насих не прица да је у вијецу 2 србина одлука једногласна тузилац србин срби свједоци промијенили исказе. Вуциц смирује СДС ПДП се упалили ухватили на трокуку наивци а стари вукови хрвати цекају и опет це зајебати и нас и босњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

09.10.2017 19:25

Одговара прије свега Орицу и он најбоље зна како је преко Срба дошао до ње.

Name

,,,

09.10.2017 19:52

овај васковиц је најпаметнији и најхрабрији цовјек у бих.да је такав барем један на власти све би било другацији.

Name

СЛАВЕН

10.10.2017 00:31

Орица оптузница терети за ТРИ убијена цивила а нису у стању ни то доказати Понављам ОПТУЗЕН ЗА УБИСТВО Т Р И цивила а у медијима ОРИЦА оптузују за злоцин преко 3000 [хиљаде] убијених.И да смо имали доказе био би крив за злоцин троице људи.Србин тузилац сам демантовао натписе у медима о злоцину а терети га за ТРОИЦУ невиних људи .Криве су КУПЉЕНЕ дипломе па немогу ниста доказати и све ми се цини да је и МИЛАН МАРТИЦ имао исте САВЕТНИКЕ иста памет иста ДИПЛОМА

Name

СУДСКО ВИЈЕЋЕ

09.10.2017 14:48

Два Србина И један Бошњак а тужилац Србин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.10.2017 16:09

Васковиц је све фино објаснио осим сто је заборавио реци највазније. Ориц је ухапсен и поцело му је судјење на основу издане потјернице из Србије а они су НАВОДНО имали кљуцног свједока да се са судјењем отпоцне. Тај свједок је на крају ослободио Орица јер је ваљао небулозе...ФИНИТО. Кад те адвокат пита гдје је Добој а свједок казе у Бугарској или гдје је водјена битка у посавини за коридор а он одговори ..у Требињу...Па ста да судије ту одлуце????

Name

ре кики

09.10.2017 17:39

да ниси ти сиптар? тако ми лицис.

Name

ре кики

09.10.2017 18:23

тај заштићени свједок је најобичнији клошар

Name

Митар М.т

09.10.2017 19:23

Ово двоје Срба, зиве у ФБиХ и нису кадрови из РС него су "доведени" Срби. Станиса Г.је био припадник Армије БиХ. А судија Максумиц је судио Србима за неодазивање у Армију БИХ. Било би интересантно да тузилац Јањиц, јавно објсви које је проблеме имао радеци у овом предмету. Од пријетњи дисциплинским подтупком, до откривањс застиценог свједока.

Name

камелеон

09.10.2017 14:53

И на крају, г-дине Васковићу, заборавио си написати да је за све крив Милорад Додик, јер је он све ово'' изрежирао'' да би остао на власти. Дали је тако'?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2017 15:02

Управо тако!

Name

херцеговац

09.10.2017 15:14

Тужилаштво и суд штите криминалце који воде два ентитета а за узврат ти исти криминалци аминују оваквим одлукама мада влешто глуме и тобож желе нешто да мјењају у тужилаштву и судству. Иста је то војска. Народе слијеп си код очију!

Name

Ре

09.10.2017 15:29

Нису добро брифали сведоке па их одбрана разоткрила. Да да другови моји тако је.

Name

МК

09.10.2017 15:50

ВЛАСТ ТАКВЕ ПЛАЋА ДА ЗА ЊИХ ОДРАДЕ ПРЉАВЕ ПОСЛОВЕ И ТАКВИ ВЛАСТ ДРЖЕ У ШАЦИ ЗАТО ТЕШКИ КРИМИНАЛЦИ ХОДАЈУ СЛОБОДНИ .ДОК НЕКОМ ОД ЊИХ НЕСТАНУ НА ЖУЉ ПА ИХ МРАК ПРОГУТА А У МРАКУ СЕ НЕВИДИ КО ЈЕ.

Name

075

09.10.2017 15:52

@ херцеговац Управо тако како сте написали!

Name

Саша

09.10.2017 16:19

Мислим да би било исто и да је било ко други на власти.

Name

ааа

10.10.2017 06:26

Главна тужитељица Хрватица, а Човић са Додиком на дан пресуде у Бањалуци. Срамота!!!

Name

Зворник

09.10.2017 15:02

Ја само једно могу реци теско оном кога нејма није битно скоје стране а ми моземо сад полемисати до миле воље јест крив није крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

09.10.2017 15:54

@ Зворник Нажалост, у праву сте! За кога се водио рат у БиХ и у еx YУ? За лопове! Против кога се водио рат у БиХ и у еx YУ ? Против лопова! Ко је гинуо у тим ратовима? "Ситна буранија"!

Name

Агностик

09.10.2017 15:54

Најбољи и најљудскији коментар.

Name

Микаило

09.10.2017 15:02

сваки потез који води растакању БиХ је добар. Отварање писама без казне, непостојање уједнацених критеријума код судјења за ратне злоцине, двоструки арсини у политицком зивоту... све су то ствари које русе правну дрзаву и омогуцују сепаратистима да замахну крилима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2017 15:28

Ево нам и крезубог Микаила! Хахахаха...

Name

Микаило

09.10.2017 15:49

ста теби вриједи сто имас зубе кад немас мозга? Твоји коментари су одраз празнине која влада у твојој глави. Зао си и изопацен, али недовољно писмен да ту изопаценост исказес.

Name

ре

09.10.2017 16:48

То почива на претпоставци да се у урушеној правној држави не може дуго живјети. Може, може. Правни систем у БиХ је урушен већ одавно, много шта се не проводи... и? И даље се живи, сви су се навикли. Ако неко мисли да ће се БиХ распасти без рата, грдно се вара, тако да, ко год прижељкује распад, призива нови рат.

Name

беловед.ма@макеплеасуре.цлуб

09.10.2017 17:37

Ја једва цекам да крене, па да видим коме опанци а коме обојци.

Name

БОБА

09.10.2017 15:36

ОСУДЕ И ЗЛОЧИНИ ВИШЕ НИКОГА НЕ ИНТЕРЕСУЈУ САМО ОНОГА КО ЈЕ ОЖАЛОШЋЕН. ОСТАЛИ НАРОД НЕКА СЕ ОКРЕЋЕ ОНОМЕ ОД ЧЕГА СЕ ЖИВИ. ОВО ЈЕ ЗАНИМЉИВО МЕДИЈИМА ПОЛИТИЧАРИМА КОЈИ КУПЕ ПОЕНЕ КОД НАРОДА КОЈИ ЈЕ ЗАГЛУПЉЕН. КОГА ВИШЕ БРИГА ШТА СЕ ДЕШАВА. НАРОД ОДЛАЗИ ВИ ПРЕСУЂУЈТЕ СВАКО НЕ КА РАДИ СВОЈ ПОСАО. ИМАМО МИ ПРЕЧИХ СТВАРИ МИСЛИМ НА ОВЕ ШТО СУ ПРЕЖИВЈЕЛИ. НЕ ЗНАМ ЈЕЛИ БОЉЕ ОНОМ КОГА НЕ МА ИЛИ ОНОМ КО ЈЕ ЖИВ ОВАКВИМ НАЧИНОМ ЖИВОТА БОЉЕ ОНОМ КОГА НЕ МА .СРЕТНО НАРОДЕ ПАМЕТ У ГЛАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

турбоскара

09.10.2017 15:40

СВЕ ЈЕ ПОЛИТИКА ПРАЊЕ МОЗГА НАРОДУ А СВЕ СВЈЕСНО РАДЕ ЗБОГ ОСТАНКА НА ВЛАСТИ ПРИКРИВАЊА КРИМИНАЛА И БОГАЦЕЊА НА ЛЕДЈИМА СВЕ ТYРИ НАРОДА.БАЦАЊЕ ПРАСИНЕ НАРОДУ У ОЦИ СКРЕТАЊЕ СА ПРАВОГ СТАЊА СТВАРИ КОЈЕ ЈЕ И ВИСЕ НЕГО КРИТИЦНО.НАРОД КОМЕНТИРА ЈАВЉАЈУ СЕ ПОЛИТИЦАРИ ДАЈУЦИ ПАТРИОТСКЕ ИЗЈАВЕ И НИКОМ НИСТАОН И И ДАЉЕ ЗИВЕ И ЊИХОВА ДЈЕЦА КО БУБРЕГ У ЛОЈУ МИ СВЕ СИРОМАСНИЈИ И НЕМОЦНИЈИ.ИДЕАЛНО СТАЊЕ ЛОВА У МУТНОМ ЕТО ЊИМА ТО ЈЕДИНО ОДГОВАРА.СВАКИ ДАН ИМА ПАР ТАКИ ТОП ВЈЕСТИ ДА НАРОДУ ЗАМАЗУ ОЦИ А НАРОД КО НАРОД НЕПРЕОСТАЈЕ МУ НИСТА НЕГО ДА МУ ЈЕ ТО ДУСЕВНА ХРАНА .ЈБГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

QQ

09.10.2017 15:43

Има још један јачи суд и нај правични суд, а то је Божи суд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

09.10.2017 16:20

БРАВО!!!!!

Name

петар

09.10.2017 17:26

Бог дозволи да побије толико људи и онда му суди.Има логике.Какав бог царе одрасти

Name

МК

09.10.2017 15:45

СВЈЕДОЦИМА ЈЕ СИГУРНО ПРИЈЕЋЕНО ЖИВОТИМА ПОРОДИЦЕ А Р.СРПСКА ЈЕ ТРЕБАЛА ДА ЗАШТИТИ СВЈЕДОКЕ ЈЕР НИЈЕ У ПИТАЊУ БИЛО КАКАВ ЗЛОЧИНАЦ СВИ ЗНАМО НА ШТА ЈЕ СВЕ СПРЕМАН ОРИЋ И ЊЕГОВА БАНДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

09.10.2017 16:09

Бозе у овој земљи БИХ све је могуце и све је постављено наглавацке.

Name

Семберија

10.10.2017 01:06

Оптузница терети орица за убисво ТРОИЦЕ цивила У насим медијима прица је о ХИЉАДАМА .Пронасли смо доказе за троицу несретника и сами демантовали да је крив за ХИЉАДЕ настрадалих његовом кривицом.Није ни цудо КАД НАМ ЛАЗУ наси Ексерти а немогу доказати Н И С Т А .На судјењима се по резултатима виде КУПЉЕНЕ ДИПЛОМЕ као у овом слуцају. Срамотимо се и у ХАГУ .НАСИ АДВОКАТИ Н У Л А .У слуцају ОРИЦ нас ТУЗИЛАЦ Н У Л А .

Name

yугословен

09.10.2017 15:54

ДОДИК ЈЕ СПАСИО НАСЕРА НОВАЦ ЈЕ БИТАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА ЈЕ САДА

09.10.2017 15:56

Па господо драга ви сте га ослободили...да ви срби,ста сада хоцете.Па зар ви мислите да це га усрани суд БИХ оптузит а свјетски судови га ослободили.Нико вам није крив сто немате доказе,а И оно сто имате сте продали за којекакве уступке(позиције)Ви би бога продали

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2017 18:26

Ослобађајућу пресуду у случају Орић и Мухић донијело је Судско вијеће у саставу: Шабан Максумић, предсједавајући Вијећа, те судије Станиша Глухајић и Весна Јесенковић. Тужилац у овом случају је био Мирослав Јањић.

Name

Небитан

09.10.2017 16:12

“Заблуда и неправда краљева сахрањују се заједно са њима, али неправда законодаваца траје из нараштаја у нараштај.” Јоханн Хеинрицх Песталоззи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адзенда

09.10.2017 16:13

Ово све је резиранп од стране смрада којег зову политика. Такозваним политицарима, а уствари су људски гној, и даље треба клинц јер друкције не могу опстати. Дакле, продаја магле се наставља, јер је људи здусно купују, стоје у редовима, туку се за своје парце. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

09.10.2017 16:18

Коме одговара? Вјеровали или не, одговара и српском народу. Да знамо да нас чека још много тешких година и деценија. Да се дамо у памет, вјерујемо у Бога и мало више се почнемо понашати у складу са Божјим заповијестима, јер нам само Узвишени Бог може дати снагу да све тешке деценије издржимо и останемо своји на своме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл Саса

09.10.2017 17:36

добро речено само што је и БОГ дигао руке од ових народа и пагана има и право. тако нам треба. зашто црквени великодостојници увијек кажу и говоре,,,дај боже да се срби сложе и умнозе итд.знаци да никада нисмо били то што би они волели да будемо..од косовског боја.на нама је Лазаревић проклетство и не моземо га сабрати ничим осим јаким Молитвама.а дала богу сви ТЈ добра већина се моли ал за богатство и да има сто висе новца. па не прети ни на најгоре ствари да би дошли до остварења својих циљева и идеја.ЗАТО СМО СТИГЛИ ТУ ГДЈЕ ЈЕСМО Амин

Name

Семберац

09.10.2017 21:00

Ти мозес са оним прасцем из Билеце. И он се моли богу да падне киса и напуни будзет. ццццц

Name

xyз

09.10.2017 16:32

Жао ми је овог Васковића. Уби се човјек објашњавајући будалама како ствари заиста стоје, а балканске будале и даље по своме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

09.10.2017 17:13

С ким си такав си, па и то ко објашњава и коме објашњава

Name

ХЦ БЛ

09.10.2017 17:14

Занима ме постоји ли још Црна рука.Ако постоји,нека одради свој дио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна рука

09.10.2017 17:54

Само смо твој миг чекали.

Name

Првоборац

09.10.2017 17:22

Послије минхенског масакра , када је свијет затворио оци без намјере да стварно суди организаторима на страни Црног Септембра, велики предсједник Јевреја , Голда Мајер је послала своје војнике да у свијету пронадју одговорне и казне их. Нијдан терориста одговоран за маскр олимпијаца у Минхену није презивио, а ни њигови организатори. Нас предсједник , у довору са оранизатором убиства срба у Кравици , зарад куповања своје слободе и аболицирања од крвицног гоњења пристаје на све исходе судске фарсе суда и тузиластва бих.Саље се порука , ја цу мало букати и рукати , у сустини ниста се неце догодити ни Бакиру ни Насеру , нити било коме другом , само ви немојте слати никога овамо у БЛуку да мене дира. До се дрезите тога договора не бојте се српске реакције. Инаце за оволику пљацку до сада би га одавно ухапсили ови из Сарајева. Медјутим њима се не зури . И они су свјесни да Републику Српску најбоље у бија управо Милорад убијајуци сваку вољу за опстанас ово мало јада од срба у БиХ сто је остало . Послије овога , нико али бас нико од градјана Републике Српске неце осјецати ни трунке патриотизма према Републици . За то није крив ни Бакир ни Насер. ЗА ТО ЈЕ КРИВ МИЛОРАД. И на крају це он побјеци авионом у неку пријатељску му земљу , НПР Азербејдзан , а ово мало срба сто је остало бице асимилирано у босњацку вецину или истребљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗРТВА РАТА

09.10.2017 17:40

Надали смо се боље после рата,и

Name

ре

09.10.2017 17:55

Око овог на крају, не знам што спомињеш истребљење. Бошњачке фирме и овако покуповаше све по РС-у што ваља, а тренд се само убрзава. Увијек треба јефтине радне снаге.

Name

ре Првоборац

09.10.2017 18:34

Ма које истребљење друже, то је пропаганда, нема од тога ништа, Срба ради по федерацији колико хоћеш, српска омалдина излази у федерално Сарајево, нико те ништа не пита, опстанак српског народа се веже за ентитет, није РС као ентитет упитан већ одавно.

Name

Габриел -Дзибрил

09.10.2017 17:37

Ја да се питам срби да формирају Црну руку , Босанци један вид мосада и да и једни и други тамаме ратне злочинце док се не поубијају и онда народ нека живи. Ето успут и хрвати нека формирају какву јединицу да не буду угрозЕни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

09.10.2017 22:58

Браво, додао бих да уз ратне злоцинце тамане и политицаре склоне лагању и замајавању сопствених народа, без изузетака , без обзира на боју козе, боју заставе, вјероисповјест , националност и сексуалну оријентацију. Неко це мозда реци неозбиљан коментар у овако озбиљној теми, али ја ово мислим потпуно искрено.

Name

аки

09.10.2017 17:37

невин цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗРТВЕ РАТА СРБА

09.10.2017 18:43

Надали се у боље сутра,када је рат стао,и ако смо у болу теском били,јер су нам поубијана дјеца,младост силна дала зивот за РС,и зивимо са болом до гроба. ДОСТА ЈЕ,БАС ДОСТА,поједини политицари,дали сте свјесни да це доци дан,да клеците за опрост,пред дјецом,брацом погинули бораца,сви су сада просјек 25-30год.који су висе гладни били,него сити,ал су сви постени,васпитани,сколовани,дједовну продавали да све то изгурамо,бозе само помози. Ако ми будемо ријесили да вас хранимо са покраденим милионима,од прве марке бог це вас питати много тога, Осјетицете и ви, Дуро дура,ал надура, Хехе

Name

поп

09.10.2017 18:08

посаљите смс и донирајте 1км за орица

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

09.10.2017 19:47

дао му је вуциц 5 милиона оцигледно је заслузио

Name

Перо

09.10.2017 18:34

свака је жртва велика али ако нисте нашли да га тужите за за све жртве које побио. нисте требали ни за те три кад за њих нисте доказали како би за све што је урадио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

09.10.2017 18:51

Све што се дешавало на суду је фарса. крвник је ослобођен јер превише зна, Не смије му се судити јер оде глава Изетбеговићима, покојног ће и те како прозивати за све злочине и намјештаљке уз благослов међународне заједнице. Е то не може, ови задњи морају "опрати крваве руке" да су ћути о њиховој помоћи.. То се знало и прије суђења...урадити све по закону и одвојити се, одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.10.2017 19:52

Је ли то ти, Мајо, позиваш на кршење мировног споразума? Споразума којег су Срби потписали и по којем је БиХ држава, а РС провинција унутар те државе? Како мислиш да ће то завршити, Мајо?

Name

рациц

09.10.2017 23:04

А јел' Ти сто прозивас Мају пријетис, или само онако лапрдас ?

Name

Цx

09.10.2017 19:48

Свака цаст на оваквом тексту права истина !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

09.10.2017 20:07

Ослобађајућу пресуду у случају Орић и Мухић донијело је Судско вијеће у саставу: Шабан Максумић, предсједавајући Вијећа, те судије Станиша Глухајић и Весна Јесенковић. Тужилац у овом случају је био Мирослав Јањић ето срби га ослободили

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостар

09.10.2017 20:37

све ово цитајуци радимо за туде интересе јадна нам и кукавна мајка

Name

постено

09.10.2017 20:20

Драги срби дзаба млатите празну сламу,,сваком по заслузи,,нек одговара ко је крив,,ова одлука нема никакав утицај на просјецног цовјека који гледа како це скрпити крај са крајем,,дали би вама несто било боље да је осудјен,,или јели нама босњацима несто боље сто није..нидје везе..Има суд какав је даје,а од 3 цлана судског вијеца 2 су срби а тузилац је србина,,тако да небулозе како су босњаци судили...пустите,,,а ово само слузи политицарима који це вам скренути пазњу са крадје,нерада и богацења самих..а ви се кидајте и глодјите око кости коју су бацили...е мој народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

09.10.2017 20:26

Људи, ја бих свима који се противе било којој пресуди предложио да се пријаве као свједоци на суду, и да тамо изнесу своје аргументе зашто је неко крив. Суд није блесав, суд суди на основу свједочења и доказа, а ако има пропуста у том поступку, треба теретити заступнике оптужбе и одбране. Суд само вага оно што ове двије стране изнесу. Можда је Орић невин, можда је најгори злочинац - и зато оптужба и одбрана имају одговорност да то докажу или оповргну. А ово што ми наклапамо на коментарима на нету, то је све шупља прича, један посто људи који коментаришу овдје не би се усудили да свједоче на суду јер једноставно немају опипљиве доказе за оно што тврде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.10.2017 21:21

Ратко,свака цаст,све си рекао нема се ста додати,за паметног доста,а за лудог никад.

Name

браиндамагед

09.10.2017 21:35

Суд би требао судити по закону и доакзима, тако да је небитно да ли је судија Јапанац, Кинез, Србин, Индијанац или Марсовац. Болно је колико су овдје људи правно и политицки неписмени. Да су судије и тузиоци биране по струцности, лицном интегритету и постењу и да им се на основу прецизно утврдјених критеријума мјери резултата рада и од тога зависи нови мандат и напредовање у каријери, друга би се пјесма пјевала, а овако је само јаси сви смо наси продаје се као на пијаци по кило правде ко има пара. А ви овце само блејите и резите једни на друге биједни сте и једни и други и појма о ницему немате. Зато нам и иде све овако ко по лоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обилић

10.10.2017 00:06

Од Косова па до данас нисам видио вецу издају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЈИНА

10.10.2017 05:51

Опет се играмо ватром призивамо сукобе ради интереса владајуце елите која се добро обезбиједила. А техницки Ориц сто није осудјен је крив тузилац србин због слабе оптузнице 4 свједока србина који су у току судјења промијенили исказе у корист одбране и судије гдје су од три цлана вијеца двојица срби. Ослободили га срби и немојте дизати тензије превисе ово смрди. У 9 се цита пресуда у 9.20 сви портали имају готову вијест објављену Човиц дан раније у Б.Луци и изванредна прилика да се самеље опозивија на ноге дигне народ и у страну макне криминал владајуце елите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да да

10.10.2017 06:13

Паметно зборис Васко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

10.10.2017 06:30

Знамоми ко је крив! Колико се власт потрудила да пресуда буде другачија? Човић на дан пресуде са Додиком. Главана тужитељица Хрватица. Да ли постоји још Хрвата који се пишу као Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агностик

10.10.2017 06:59

Кад је Баја на дну и цини се да му нема спаса, његов јаран Бакир прузи руку и придигне га. То је право пријатељство, од њих требамо уцити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МММ

10.10.2017 07:57

На сљедећим изборима Додик се кандидује за Српског члана предсједништва тад ће имати бошњачке гласове , па ви сад видите колико Миле води националну политику . Драги моји он је доведен да ради ово што ради од народа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па јасно

11.10.2017 13:43

Да одговара националистицкој тројки,није ваљда гладним народима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

11.10.2017 14:04

А засто не пренесете текст из данасњег Курира, који говори о пропусту у систему заштите сведока у Србији, а добро се зна где је Насер ишао у школу и са ким је радио до самог почетка рата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цимета

11.10.2017 17:14

Реално...Босњаци не воле Орица јер је кримос тезе врсте...иако су Срби поциники велика злодјела ми Босњаци знамо да је Ориц велика несреца и да су српске оптузбе истините...нецемо и несмијемо реци али смо се надали потајно затвору за тог цовјека ... вјерујте у то а ова пресуда најмање Босњацима и насој политици одговара тако да је дад ово кукавијције јаје...срби нека буду паметни ... јер изгледа да је све дјело хрватско додиковог клана....хватај змију тудјим рукама...позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једини

12.10.2017 13:39

Једини човјек коме вјерујем у РС у и који ради у интересу нас, народа, је Васковић.

ОДГОВОРИТЕ