Људи, не иде се на Мундијал сваки дан!

Орлови имају прилику да обезбеде пласма на велики турнир после осам сушних година, током којих смо пропустили једно светско и два европска првенства.

Фудбал 09.10.2017 | 18:00
Људи, не иде се на Мундијал сваки дан!
Утакмица са Аустријом на Ернст Хапелу показала је све недостатке које поседује српски национални тим и отворила очи фудбалској јавности, која нема право од ове селекције да захтева неки велики резултат на Мундијалу у Русији. Орлови можда нису селекција највишег европског квалитета, али су апсолутно заслужили да се нађу на највећој светској фудбалској смотри. И то више од и од Ирске и Велса, али и Аустрије, која је можда најталентованија екипа у групи, али је то свима ставила до знања тек пре неколико дана. Орлови су имали највећи континуитет резултата од почетка такмичења у групи Д, први пораз су доживели тек у деветом колу, али ће све то морати да потврде вечерас на стадиону Рајко Митић (20.45) против већ прежаљене Грузије.

Муслинов тим је себи обезбедио тај луксуз да у последња два кола зависи искључиво од себе и својих резултата. Беч је представљао велико отрежњење унутар свлачионице и био довољна опомена пред меч одлуке. Иако противник није нивоа нашег националног тима, игра Орлова мора да буде беспрекорнија него икад, јер би сваки пропуст могао сурово да буде кажњен, а можда и кобан по репрезентацију Србије.

"Прижељкивали смо пред почетак квалификација да ова утакмица буде пресудна за нас. Биће веома тешко, знамо шта нас чека. Ово је историјски моменат за момке, знају шта им значи утакмица и сигуран сам да ће дати све од себе. Ако буде тако, не сумњам да ћемо победити и отићи у Русију", рекао је Славољуб Муслин.

Грузија је у петак против Велса одиграла најлошији меч у току квалификација, што се може рећи и за наш тим, па се надамо да ће селекција Владимира Вајса на том нивоу бити и вечерас. Грузини у овим квалификацијама немају победу, али су изборили чак пет ремија, од чега по један са Велсом, Републиком Ирском и Аустријом. Србија је управо овакву ситуацију између осталог обезбедила и слављем у Тбилисију, после којег је постало јасно да је прво место у групи више него достижан циљ.

"Увек репрезентација доноси неку дозу притиска, али нема страха, свесни смо да нисмо пружили добру утакмицу против Аустрије, из овог или оног разлога. Једва чекамо утакмицу јер смо свесни колико то значи нашем фудбалу. Нема страха, само велика жеља", поручио је Немања Матић.

Фудбалска јавност оправдано није презадовољна игром националног тима, која је чак и у победама била далеко од лепршаве. Али, такође мора да буде и свесна да нас на на великим турнирима није било пуних осам година. За то време смо заобишли једно светско и два европска првенства, а да смо прескочили још једно постали бисмо потпуно маргинална репрезентација.

За неки освојени бод на Мундијалу биће нам потребно далеко више. Много већа сигурност у одбрани, јача повезаност у везном реду и још сигурнија реализација у нападу. Ипак, о томе ће морати да се размишља тек након вечерашње утакмице са Грузијом.

СРБИЈА – ГРУЗИЈА (20.45)

Стадион: Рајко Митић
Капацитет: 55.538
Судија: Павел Гил (Пољска)

СРБИЈА (3-4-3): Стојковић – Ивановић, Максимовић, Тошић – Рукавина, Матић, Гудељ, Коларов – Тадић, Митровић, Костић.

ГРУЗИЈА (4-5-1): Лориа – Какабадзе, Кверквелија, Кашиа, Наваловски – Мерабашвили, Канкава, Квервешкири, Гвилија, Квазишвили – Квилитаја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Голе

09.10.2017 16:45

Србија-Грузија а не Аустрија...

ОДГОВОРИТЕ