Барсин врх спрема терен - мисија „Гризман 2018“!

Коштаће их то 200. 000. 000 евра! Каталонски великан наредног лета креће у реализацију још једног деветоцифреног трансфера.

Фудбал 13.10.2017 | 22:00
Барсин врх спрема терен - мисија „Гризман 2018“!
Прошлог лета Барселона се џентлменски повукла из трке за потпис Антоана Гризмана због Атлетикове суспензије, наредног јула неће бити никаквих уступака! Барселонина врхушка донела је једногласну одлуку да следеће године отпочне мисију „Гризман 2018“ и тако овери нови деветоцифрени трансфер на фудбалској пијаци!

Ову вест доноси категорично добро обавештени Мундо Депортиво под вињетом „ексклузивно“, где се истиче да је пао договор међу водећим људима тима - генералног менаџера Хозеа Пепа Сегуре, спортског директора Роберта Фернандеза и тренера Ернеста Валвердеа. 

Копља су се ломила између Атлетикове ударне игле и Јувентусовог бисера Паула Дибале, али је на крају избор ипак пао на Гризмана пошто је процењено да Барселони није потребан још један играч сличних квалитета и филозофије као што је Лионел Меси. А Гризман је виђен као идеалан парњак Месију.

Наводно, Гризман је већ упознат са тим да ће Барселона кренути у офанзиву наредног лета. Његов агент познат је као човек који годинама уназад одржава добре односе са људима у Барси.

Уколико до трансфера дође Атлетико би могао да извуче обештећење од близу 200.000.000 евра! Како је откривено Гризман у садашњем уговору има откупну клаузулу вредну равно 200.000.000 евра и трајаће све до 1. јула наредне године. Ова клаузула убачена је оног тренутка када је Манчестер јунајтед показао огромно интересовање за Гризмана, а намера Атлетикове управе била је да отера емисаре са Олд Трафорда. Задатак је успешно испуњен, али угледни каталонски лист тврди да би Атлетико врло лако могао да извуче идентичну суму наредног лета од Барселоне.

Оно што је велика Барсина предност у односу на све остале потенцијалне купце јесте та што се Гризман осећа најбоље у Примери и наводно нема жељу да одлази из Шпаније. Још једна битна допуна овој тези је да је његова супруга Ерика Коперена такође са Пиринејског полуострва.

Добри односи два клуба, али и жеља француског голгетера за успехом и освајањем пехара могла би на крају да буде пресудна и он би могао да буде кључан фактор у потенцијалном оверавању посла. 

Извор:

Коментари / 0

Оставите коментар