СП: ''Змајеви'' отпутовали за Естонију...

"Нисмо смјели себи дозволити да управо против Белгије тражимо нашу квалификацију за бараж, али има и мјеста за сатисфакцију јер је неколицина млађих играча показала да њихово вријеме долази у овој репрезентацији, рекао је Баждаревић.

Фудбал 08.10.2017 | 14:45
СП: ''Змајеви'' отпутовали за Естонију...
Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине данас су са сарајевског аеродрома отпутовали у Талин гдје ће у уторак, 10. октобра, одиграти утакмицу посљедњег кола групе "Х" против Естоније, која готово сигурно неће имати резултатски значај.

Меч са Естонијом игра се на стадиону "Ле Цоq Арена" у Талину, три дана након пораза БиХ од пете селекције свијета Белгије резултатом 3:4 (2:1) на стадиону "Грбавица". Овим поразом бх. тим је изгубио шансе да се домогне баража за Свјетско првенство које ће се 2018. године одржати у Русији.

Селектор бх. репрезентације Мехмед Баждаревић уочи поласка за Естонију изјавио је да упркос синоћњем поразу за који криви "јефтине и почетничке грешке", има мјеста за сатисфакцију.

"Нисмо смјели себи дозволити да управо против Белгије тражимо нашу квалификацију за бараж, али има и мјеста за сатисфакцију јер је неколицина млађих играча показала да њихово вријеме долази у овој репрезентацији", рекао је Баждаревић

Додао је да је за "велике ствари" и пласман на велика такмичења потребан квалитетнији и богатији кадар играча.

"С оним што смо имали видјели сте да је ту недостајало мало ствари, мало више концентрације, мало више жеље, борбености и мало среће у пар утакмица", рекао је селектор бх. репрезентације.

Говорећи о предстојећем мечу против Естоније, Баждаревић је казао да ће прилику добити млађи и свјежи играчи који заслужују своју шансу и који ће, увјерен је, у будућности бити носиоци бх. репрезентације.

"Они који су синоћ играли 90 минута, биће велики ризик да понове једну утакмицу три дана након тога. Настојићемо да нађемо праву форму за ову утакмицу, да дамо прилику онима који нису играли, млађима или свјежима. Идемо тамо да остваримо резултат. Свака утакмица за нас је изузетно битна, за нашу репрезентацију, али учинићемо све да дамо шансу још некима који заслужују и да с правом рачунамо на њих у будућности", поручио је Баждаревић

Бх.репрезентативац Ведад Ибишевић сматра да репрезентација синоћ против Белгије на Грбавици одиграла коректно, али да је, у коначници, индивидуални квалитет Белгијанаца пресудио.

"Генерално остаје жал за пропуштеним приликама током цијелих квалификација. Што се тиче утакмице у Талину, то је прилика за млађе играче чије вријеме тек долази и треба одиграти што је боље могуће јер свака утакмица на репрезентативном нивоу доноси неке бодове за савез и репрезентацију", рекао је Ибишевић за АА.

Поредак групе "Х": Белгија 25 бодова, Грчка 16, БиХ 14, Естонија 11, Кипар 10, Гибралтар 0.

У посљедњем, десетом колу 10. октобра састају се: Естонија – БиХ, Белгија – Кипар и Грчка – Гибралтар.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар