Бомбе су гарант суверенитета

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да је нуклеарно наоружање те земље “моћно средство” које гарантује суверенитет те државе, само неколико часова након што је амерички предсједник Доналд Трамп изјавио да ће “само једна ствар уродити плодом” у рјешавању проблема са Пјонгјангом.

Свијет 08.10.2017 | 13:30
Бомбе су гарант суверенитета
Трамп није прецизирао шта је сугерисао али његови коментари указују на то да на уму има војну акцију.

У свом говору пред Централним комитетом владајуће Комунистичке партије Ким Џонг Ун је поменуо “компликовану међународну ситуацију”.

“Сјевернокорејско нуклеарно наоружање моћно су средство које чврсто чува мир и безбједност Корејског полуострва и сјеверозапада Азије”, рекао је Ким Џонг Ун, преноси сјевернокорејска агенција КЦНА.

У протеклих неколико седмица, Сјеверна Кореја је испалила два пројектила преко Јапана и извршила је шесту нуклеарну пробу и врло брзо напредује ка свом циљу развоја ракете способне за ношење нуклеарне главе са дометом до копненог дијела САД.

Члан Комисије за спољне послове руске државне Думе Антон Морозов је по повратку из посјете Пјонгјангу изјавио да се Сјеверна Кореја управо припрема за лансирање сличног пројектила.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар