Селектор Хрватске: Знам да ситуација није сјајна...

Нови селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да није дуго размишљао када му је понуђено да преузме националну селекцију.

Фудбал 08.10.2017 | 08:45
Селектор Хрватске: Знам да ситуација није сјајна...
"Нисам дуго размишљао, не бојим се изазова и верујем у ове момке. Хвала ХНС-у на указаном поверењу, а ја сам спреман за изазов који нас чека. Знам да ситуација није сјајна и да атмосфера око репрезентације није добра. Али, не желим да гледам у прошлост, желим да се окренем утакмици против Украјине, само ме то занима", казао је Далић уочи лета за Кијев, преноси агенција Хина.

Репрезентација Хрватске је данас отпутовала у Украјину где ће против домаће селекције одиграти последњи меч у квалификацијама за Светско првенство 2018.

"У ова два дана покушаћемо да урадимо што је могуће више са свим играчима, разговараћу с њима и припремити их најбоље што могу. Покушаћемо да пронађемо онај 'клик' који нам треба. Квалитет постоји, само га треба пробудити. Знам да можемо да успемо, не бих се прихватио овог посла да не верујем у момке и да не верујем у свој рад", рекао је Далић.

Хрватској за директан пласман у Русију треба победа у Кијеву, уз услов да Исланд не победи Косово, док јој је за друго место и могући пласман у бараж довољан и бод на гостовању у Украјини.

"Наши играчи играју пред пуним стадионима из недеље у недељу, тако да им атмосфера у Кијеву сигурно неће бити оптерећење. Пун стадион може бити само додатни изазов, а у првих 10 или 15 минута треба издржати притисак, задржати стабилност и мирноћу, а након тога морамо заиграти своју игру. Циљ нам је да преузмемо контролу над утакмицом", најавио је нови селектор Хрватске.

Далић је на клупи Хрватске заменио Анту Чачића, који је смењен после јучерашње утакмице са Финском (1:1) у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар