"Више смо на срећу добили, биће боље за 10-15 дана!"

Тренер Партизана Мирослав Николић рекао је да је задовољан што је његова екипа победила ФМП и уписала прву победу у АБА лиги.

Кошарка 08.10.2017 | 08:30
"Више смо на срећу добили, биће боље за 10-15 дана!"
"Ја сам презадовољан што смо добили ову утакмицу. Игром можда нисам, али играће Партизан боље", рекао је Николић новинарима после утакмице.

Кошаркаши Партизана уписали су први тријумф у новој сезони АБА лиге, пошто су на свом терену победили ФМП са 87:84 у трећем колу регионалног такмичења.

"Стартовали смо са два пораза, а рачунао сам бар да једну добијемо, јер сам знао да имамо тежак распоред. ФМП је једна од бољих екипа у лиги, као што сте видели, и тешко их је победити. Друго, мало смо закаснили са радом и онда у ходу желимо да разиграмо екипу, да се уиграмо. Још то није како треба, видели сте и вечерас, било је доста солирања, па смо више и на срећу добили. Ја рачунам да ћемо за једно 10-15 дана играти боље", рекао је Николић. 

Николић је навео да његова екипа мора, пре свега, да буде боља у одбрани. 

"Кубуримо са одбраном. Централни пик не можемо да бранимо. Мислим да ће млади играчи навикнути на моје принципе у одбрани, у ходу ћемо то радити...", казао је Николић.

Партизан наредне недеље почиње такмичење у Еврокупу, а први противник црно-белима биће Алба.

"Концентрисани смо на АБА лигу. Питање је колико ми можемо у Еврокупу, имамо јаку групу. Ово су млади играчи, можда није реално да Маринковић и Андић носе Партизан, а били су бекап играчи годинама уназад. Разиграваћемо играче, покушаћемо све да се добије нека утакмица... Не верујем да ћемо нешто направити, али покушаћемо да се у АБА лиги што боље пласирамо", рекао је Николић.

Тренер кошаркаша ФМП-а Владимир Јовановић није био задовољан игром своје екипе у првој деоници.

"Имам замерку на игру својих момака једино у првом периоду. Не толико на игру, колико на тај однос, колико на те ситуације фаул-кош, на ситуације где смо из наших добрих напада пуштали транзицију Партизана а знали смо да је то њихова најјача страна. Тај почетак је одлучио победника. Сем тога, задовољан сам како смо парирали снагом, што потврдјује и однос скокова. Наравно, нисмо срећни што смо изгубили утакмицу, окрећемо се наредном противнику", рекао је Јовановић.

Партизан у наредном колу АБА лиге гостује Задру, док ФМП игра у Бару против Морнара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар