Очекује позитивно мишљење

Инспекција Европске комисије за здравље, храну, ревизију и анализу, познатија под називом Даблинска инспекција, вјероватно ће дати позитивно мишљење о извозу пилећег меса из БиХ на тржиште ЕУ, рекао је Мирко Шаровић, министар за спољну трговину и економске односе.

Босна и Херцеговина 07.10.2017 | 22:33
Очекује позитивно мишљење
„Коначни став службено ћемо добити за неких 15 дана, а ја сам увјерен да ће став бити позитиван“, рекао је Шаровић за СБ.

Позитивно мишљење вјероватно ће добити све четири месне компаније које су подвргнуте прегледу европских инспектора. Ријеч је компанијама "Овако" и "БровиС" из састава "Акова Гроуп", као и фирмама "Мади" и "Агрекс".

Ове четири фирме спадају у ред највећих произвођача пилећег меса у БиХ.

Након позитивнох мишљења предстоји провођење процедуре додјеле званичне дозволе, коју треба одобрити Европска комисија. Због свих процедура предвиђених у овом процесу очекује се да би први контингенти пилетине из БиХ према земљама ЕУ-а могли кренути почетком марта наредне године.

Према условима кандидатуре за добијање дозволе, домаће фирме могу извозити сирову и смрзнуту пилетину, односно све производе од непрерађеног пилећег меса, као што су цијела пилад, батаци, пилећа прса, изнутрица и слично.

Према ријечима министра Шаровића, позитивно мишљење представља признање за БиХ јер оно подразумијева да су надлежне институције у  земљи довољно оспособљене и опремљене да врше адекватну контролу производа, како би осигурали поштивање европских стандарда.

(СБ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Име

08.10.2017 05:25

Босански Срби би требали да уче и науче од овог човјека . Мање Србовања и висе рада-резултата.Па и да украде бар има нешто да покаже да ради како треба.Други краду а никаквих резултанта од њиховог рада. Овај човјек и попут Мектица су за примјер . Сви остали дупло голо. Продају јефтину реторику на којој нико ништа нема осим њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиса

08.10.2017 09:32

Па зато це он после 2018 и водити србе на овим просторима. Једини који прица о економији. У насој земљи се висе не спомиње економија, култура, наталитет... и спорт су упропастили па гледају како да увале цланске карте спортистима. Само нам пуне главу о нападима, угрозености, пријетњама... каквим нас вјестима засипају добро је да се не убијамо по улици.

Name

Лектор

08.10.2017 09:34

Какви "босански" Срби? Вук С Караџић је рекао Срби сви и свуда! Ако ти имаш проблем примарног идентитета Срби немају! ПС. Поштовање за најбољег министра.

Name

Те лектор

08.10.2017 10:56

Имас ли ти неки мало бољи телефон који це ти објаснити ко си и ста си а одакле си ! Посто ти то нећеш да схватиш одакле си укључи Гоогле мапс !!!!! Супрајссссссссссс!?

Name

Ре лектор

08.10.2017 11:00

Вук Карадзиц је гусло гусле а ово су модерна времена гдје тецхнологија ти објасни несто ако си глуп. А ако и ни то не вјерујеш отишли у Србију па реци да си Србин а долазиш из БиХ па це ти они неке ствари објаснити одакле си !

Name

Ре

08.10.2017 11:16

Стара мутикаса ал засто цемо да увозимо одпад из ЕУ овај поби висе народа него ратни вихор

Name

Ре

08.10.2017 11:24

Какви босански срби други ето дат цемо вам ГА босње за дзабе нетребају ниста да платите нек вас убија и даље СА увозним месом а ви извозите здраво уговор ИМА и друду страну извоз услов увоз одпада

Name

Ре радиса

08.10.2017 11:25

Незнам на Које мислис оне у федерацију ја ал у РС нема дансе да и нас убија одпадом из европе нек он једе то увозно

Name

Ре име

08.10.2017 11:50

Коју славу славис.знас ли ти да је босна српска земља.распитај се добро коси И ста си посто оцигледо јос незнас.ми смо Срби из Републике Српске И све је то Србија

Name

Ре Ре Име

08.10.2017 13:03

И ја сам Пепељуга

Name

Упитник

08.10.2017 14:29

Мало је нејасно зашто ови са кризама идентитета упорно објашњавају Србима ко су Срби? Ваљда кад немаш своју историју, традицију, језик и културу не треба ни други да их имају.

ОДГОВОРИТЕ