Дијалог о статусу отпушених радника

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа поздравио је отварање дијалога власти БиХ и Хрватске о рјешавању радноправног и социјалног статуса радника из БиХ који су у периоду од 1991. до 1995. године отпуштени са посла у Хрватској, али је напоменуо да се с тим увелико касни.

Босна и Херцеговина 07.10.2017 | 11:45
Дијалог о статусу отпушених радника
“Удружење се годинама залаже и инсистира на отварању дијалога између власти БиХ и Хрватске да би коначно била ријешена радна права и социјални статус радника који су бесправно у Хрватској током протеклог рата отпуштени са посла”, рекао је Пузигаћа.

Он сматра да је потребно интензивирати међудржавне разговоре БиХ и Хрватске да се ово питање оконча и да представници овог и других удружења, чије чланство мучи ова проблематика, на одређени начин буду дио овог процеса.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић изјавио је у четвртак у Сарајеву након сусрета са министром рада и пензионог система Хрватске Марком Павићем да је отворио питање рјешавања радноправног и социјалног статуса радника из БиХ који су у периоду од 1991. до 1995. године отпуштени с посла у Хрватској.

Османовић је навео да је Савјет министара формирао радну групу, која је неколико пута анализирала овај проблем, те очекује да то учини и Хрватска да би ово питање било ријешено.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гујан

08.10.2017 07:59

А како су се запушили?

ОДГОВОРИТЕ