Ђукић: Тренер је увијек крив, подржите младе момке!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да нема проблем с тим да њега навијачи црно-белих окриве за слабе резултате, али их је позвао да имају стрпљења.

Фудбал 07.10.2017 | 23:45
Ђукић: Тренер је увијек крив, подржите младе момке!
"Најбитније је стрпљење. Ми смо на свим фронтовима у игри, има још много да се игра. Сигурно да не затварамо очи и да треба да се побољшамо. Има ту и умора и доста повређених играча, све то доприноси да не видимо Партизан онакав какав ми хоћемо да буде. Све ћемо то полако у ходу регулисати, има још много да се игра... Публика има право да захтева да Партизан игра боље. То нас обавезује и тера да још јаче радимо и да тражимо решења за игру коју ми сами желимо", рекао је Ђукић новинарима у Београду.

Партизан је у другом колу Лиге Европа испустио два гола предности и изгубио у Хумској од Динама из Кијева са 3:2, а потом је у Суперлиги Србије одиграо 0:0 са Чукаричким. Након утакмице са Чукаричким део навијача је тражио његову оставку.

На питање колико га је то погодило, Ђукић је навео да је он професионалац и да је навикао на тешкоће и тензије.

"Нисам ништа у животу остварио лако, без муке и рада. Сигурно не пријају такве ствари, али свестан сам да морам да се изборим са тим. Притисак постоји у Партизану, људи само морају да схвате да је све то процес. Нама у Србији је много кратак фитиљ и брзо губимо стрпљење", рекао је Ђукић.

Тренер шампиона Србије је истакао да је младим фудбалерима потребна помоћ са трибина.

"Овим младим момцима треба помоћи. Они на терену вапе за подршком. Ми убацујемо те младе момке да играју, да се афирмишу овде да бисмо могли сутра да их продамо... Ако нема те подршке, то је немогућа мисија. Апелујем на публику и молим их да помогну играчима, да им буду ветар у леђа. Што се мене тиче, немам никакав проблем да мене окриве, тренер је увек највише крив јер је највећа одговорност на њему", рекао је Ђукић.

Ђукић је открио шта недостаје његовој екипи и на чему ће највише радити у наредном периоду.

"Недостају нам игра, посед, где ћемо имати лопту, доминирати над противником. Дајемо голове на те брзе транзиције и контранападе, али их не дајемо из организованих напада. Имамо проблем када се противник затвори и не можемо да нађемо решење, фале нам ти креативни играчи. Битно је да се они опораве, Јефтовић, Тошић, да Сума побољша своју физичку форму и да се још више уигра са екипом. Све су то мали детаљи, али су веома битни за Партизан", казао је Ђукић.

Новинари су поново вратили Дјукића на утакмицу са Динамом и поново га питали шта се догодило у другом полувремену те утакмице.

"Ми смо у првом полувремену имали неколико добрих транзиција, узели смо им лопту... У другом полувремену... Не можете ви да издржите тај ритам 90 минута, треба да одмарате кроз посед лопте, а ми то нисмо успели. Ако немате посед, улазите у трку, улазите у утакмицу у којој противник доминира, а ви нисте навикли на то. Морате да имате дефанзивни менталитет, а евидентно да играчи немају тај менталитет. Навикли су да доминирају, да воде игру", истакао је Ђукић.

Партизан је у Суперлиги трећи на табели, има 24 бода, односно четири бода мање од првопласиране Црвене звезде. Црно-бели су у прошлом колу домаћег шампионата имали прилику да још више смање тај заостатак јер је Звезда изгубила од Напретка, али нису у томе успели.

"И та велика Звезда је показала да је од крви и меса. Ни ми ни Звезда нисмо толико супериорни у односу на остале екипе. Има ту четири-пет екипа које су заиста озбиљне, коју су конкурентне Звезди и Партизану, где можемо да изгубимо те утакмице. Није лако победјивати. Сви имају утисак да ми треба да побеђујемо са 5:0, није тако. Треба да побољшамо многе ствари, није трагедија, има још много времена, у трци смо на свим фронтовима", рекао је Ђукић.

Ђукић је навео и да се појавио страх када његова екипа игра на домаћем терену.

"Ми смо кући изгубили седам бодова у нашој лиги. То морамо да превазиђемо, да се изборимо и да победимо", рекао је тренер Партизана.

Дјукић је после ремија са Чукаричким обавио разговоре са челницима клуба, а тај разговор је, како је навео, прошао "нормално".

"Ми смо сви у истој функцији, сви желимо да Партизан буде бољи. То је био разговор да изанализирамо шта је то што нам фали, шта треба да урадимо да се побољшамо. То су нормални разговори, нико никоме није постављао услове или упирао прстом", завршио је Ђукић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар