Интервју - плеј Звезде, Никола Радичевић...

Тејлор и ја смо различити играчи, много сам срећан што је Перо ту! Плеј Црвене звезде најзадовољнији чињеницом да црвено-бели имају победнички менталитет.

Кошарка 07.10.2017 | 22:15
Интервју - плеј Звезде, Никола Радичевић...
Као што је очекивано, Тејлор Рочести је прва виолина Црвене звезде на плејмејкерској позицији, али исто тако Американац не оставља Николу Радичевића без минута. Као што је у интервјуу за наш сајт пре почетка сезоне и истакао тренер Душан Алимпијевић, Рочести ће играти таман толико да Никола, ако заслужи, добије довољно велику минутажу да се развија. Против Меге је тај однос минута био отприлике 25-15.

Никола има дугорочан уговор са Звездом, тако да је он неко на коме ће се градити игра црвено-белих наредних сезона. Јако је важно по њега и тим да пре свега сазри.

Али, пре тога читав овај нови тим чека период сазревања.

"Види се да недостаје још уиграности, недостаје детаља који одвајају врхунске тимове од просечних. Показали смо квалитет у прве две утакмице, али има места за напредак. Временом ће бити још боље. Добро се тренира, показали смо до сада победнички менталитет што је најважније, а остало ће доћи", каже Радичевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Није лако када истрчите на паркет и знате да само победа долази у обзир. Посебно не против Меге и Морнара који спадају у групу тимова претендената на горњи део табеле.

"Сви су знали када су долазили у Звезду која је то врста притиска и која су то очекивања. Сви ови играчи овде су дошли са том идејом у глави и спремни. Са разлогом су овде. Тешко је, али добили смо ова два меча, а нисмо играли са 100 одсто наших могућности. Почетак је сезоне. Има ту још много, дуга је сезона. Уигравамо се".

Колико си задовољан сопственим играма?

"Добро се осећам. Тражимо се још, тражимо улоге. Комплетиран је тим тек сада. Сада је ту и Лаза, вратиће се и сигурно је да ће помоћи. Имаће велику улогу. Знамо колико је важан за тим".

Тејлор Рочести је у прве две званичне утакмице показао да би могао да буде онај "прави". Против Меге је имао чак 26 поена, али и шест асистенција.

Колико теби као младом играчу одговара да имаш таквог искусног вука поред себе?

"Помаже пуно, помаже пуно. Посебно на тренинзима. Трудим се стварно да учим од њега. Да питам шта ми је нејасно. Он има огромно искуство. Прошао је много тога у Евролиги и то је помоћ мени. Ми смо тотално различити играчи. Међутим, трудим се да ситне детаље које играчи са искуством играња Евролиге имају, покупим и да ми то помогне".

Када смо код таквих играча, ту је и Перо Антић. Видели смо колико за екипу значи само његово присуство.

"Он је супер. Презадовољан сам са њим. Он је човек који држи атмосферу, који држи свлачионицу. Помаже. Другачије је када је он ту. Откако је дошао Перо све је другачије, позитивније, скине ти ту неку врсту притиска са нас. Помаже, подржава. Он је човек са искуством играња у НБА лиги, освајач Евролиге три пута. Не треба трошити речи, видели сте колико га публика воли. Ја лично сам много срећан што је са нама", закључио је Радичевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар