Муслин: Лакше је рећи, него освојити 3 бода!

Селектор Србије Славољуб Муслин открива да је Аустрија за њега била убедљив фаворит групе Д и да је лако рећи, а тешко освојити бодове у Бечу.  Не уздамо се у аустријске проблеме, него у наш квалитет! Циљ је јасан - три бода у Бечу и директан пласман на Мундијал. . .

Фудбал 05.10.2017 | 19:15
Муслин: Лакше је рећи, него освојити 3 бода!
Данима већ понављамо као папагај: Давид Алаба, Мартин Харник, Марсел Забицер, Мартин Хинтерегер. Последња четири отказа за тим Марсела Колера. Плус су ту варнице на релацији Фудбалски савез Аустрије - играчи. Ствара се утисак: идеална ситуација за репрезентацију Србије. Међутим, селектор Славољуб Муслин је опрезан.

"Неки пут се деси да екипа која ма много проблема превазиђе то, јер жели да докаже да су они у праву. Мач је то са две оштрице. И ови што играју могу да буду бољи од ових који нису ту. Не рачунамо на њихову ослабљеност, него на наш квалитет", децидирано ће Муслин на конференцији за новинаре.

Не тражи алиби. Циљ Орлова се зна - победа на "Ернст Хапел" стадиону и директан пласман на Светско првенство у Русији коло пре краја квалификационе Групе Д.

"Ми смо овде дошли да победимо, али лакше је то рећи него учинити. За мене је Аустрија на почетку квалификација била најопаснији противник и мислио сам да су убедљиви фаврити за освајање првог места. По резултатима се испоставило да није тако. Не знам због чега, јер имају добре играче. И прва утакмица са њима у Београду је била веома тешка. Највише шанси нам је створила Аустрија".

Ипак, ситуација се променила, сада улога фаворита припада Србији, а чини се и већинска подршка са трибина "Ернст Хапел" стадиона.

"Очекујемо много наших навијача. Само бих апеловао да навијају за нас, не против противника. Па нека бољи победи", апелује селектор.

Аустријске новинаре занимало је и да ли би Александар Драговић и Марко Арнаутовић, да нису већ дебитовали за Аустрију, били на Муслиновом списку? Добили су дипломатски одговор.

"Реч је о двојици изванредних играча, сваки тренер би их волео у тиму. Али ја сам задовољан оним што имам", рекао је Муслин.

Аустријанци су на својој конференцији раније током дана поручили да упркос незавидној ситуацији у којој се налазе иду на победу.

Победа је међутим потребнија тиму Славољуба Муслина који би онда коло пре краја и математички обезбедио пласман на Мундијал у Русији и могао би мирно да дочека Грузију на свом стадиону у понедељак.

Србија има 18 бодова, Велс има 14, а Ирска 13. До краја су остале две утакмице, а Аустрија у сам финиш кампање улази са 9 бодова. Иза Аустријанаца су једино Грузија са 5 и Молдавија са 2.

"Утакмица у Београду је била веома тешка, једва смо победили и они су екипа која је створила највише шанси. Нису давали голове, ми смо искористили наше шансе мада смо и ми имали више шанси него што смо постигли голова. Знам да ће сутра бити јако тешка утакмица, али ја верујем овим момцима који знају да играју овакве утакмице и верујем да ће одиграти квалитетно као што су то радили и до сада", рекао је Муслин.

Капитен Бранислав Ивановић није био посебно расположен за причу.

"Кад је селектор све већ лепо рекао", насмејао се Ивановић.

"Нама је најбитније да смо сви ми физички спремни, уз пар тих проблемчића што се тиче играча. Али ко год да изађе на терен биће 100 одсто спреман".

Исто важи и за штопере? Јер они су кроз ове квалификације ипак морали највише да се прилагођавају због честих повреда и суспензија. Па ће и сада Ивановић уз себе имати друге саиграче од оних са којима је бранио гол против Ирске.

"Приморани смо на то.Али један од квалитета ове екипе је што имамо много различитих и много квалитетних играча. Сигуран сам да ће сви дати максимум и да ћемо успети. А надам се и да да ћемо да сачувамо свој гол и да тако допринесемо добром резултату".

Био би то заиста велики резултат. У овом тиму само се Ивановић, Александар Коларов, Владимир Стојковић, Зоран Тошић и Иван Обрадовић сећају како то изгледа на неком великом такмичењу...

"Јесте, али не заборавите да смо имали промену генерација после Мундијала 2010. године. Потребно је време да све то сазри. Сада у овим квалификацијама показали смо да заслужујемо да будемо на Светско првенству".

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар