"Меси полуди кад не добије лопту!"

Бивши фудбалер Барселоне Ћави Ернандес открио је незгодну страну личности једног од најбољих играча свих времена Лионела Месија.

Фудбал 07.10.2017 | 12:45
"Меси полуди кад не добије лопту!"
Ернандес и Меси су са Барселоном освојили седам титула у ЛаЛиги, четири Лиге шампиона и прегршт других трофеја док Ћави пре две године није отишао у Ал Сад.

Меси се после одласка Нејмара у Пари Сен Жермен овог лета нашао под већим притиском него иначе.

И док је Нејмар био ту, Меси је био прва нападачка опција Барсе, а ни многе друге велике звезде нису дуго опстајале као део "Блаугране".

Ћави за Спорт каже да како у Аргентини, тако и у Барси морају да му дају лопту да не би губио конце игре.

"Барселона и Аргентина не могу да дозволе да прође десет минута у додавању лопте, а да Меси не такне лопту. Месо мора да буде укључен у утакмицу. Он мора да буде тамо где се на терену ствари догађају и где је лопта", каже Ћави.

Легенда Барселоне каже да се у супротном Меси страшно нервира.

"Он полуди када не пипне лопту пет минута, морате га довести ту где је лопта да би учествовао у игри", каже Ћави.

Меси је често предмет критика због изостанка резултата с Аргентином, иако "Гаучоси" стално улазе у најужи круг фаворита. Ћави сматра да Аргентинци могу да освоје Мундијал у Русији.

"Тачно је да су у тешкој ситуацији у јужноамеричким квалификацијама, али сви се слажемо да ако се квалификују опет постају један од фаворита за освајање Светског првенства. Због играча које имају, али и зато што мислим да су направили прави избор за место тренера (Сампаоли)", рекао је Ћави.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар