Најјачи турнир серије 250, Новак игра у Бризбејну?!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић могао би да се на терен врати на АТП турниру у Бризбејну, преносе светски медији.  Аустралијски медији објавили су да ће српски тениски ас од 1. јануара наступати на јаком турниру, заједно са Надалом и Марејом.

Тенис 07.10.2017 | 10:30
Најјачи турнир серије 250, Новак игра у Бризбејну?!
Ђоковић, који је после Вимблдона саопштио да је због повреде лакта завршио сезону, вероватно ће наступити у Бризбејну, турниру из серије 250 који ће 2018. бити изузетно јак.

На листи учесника већ се налазе Рафаел Надал и Енди Мари, док ће Роџер Федерер исте недеље наступати на Хопман купи.

Ипак, поред Ђоковића турнир би требало да појача и најбољи аустралијски играч Ник Кирјос, са којим се такође воде преговори за наступ у Бризбејну.

Најбољи српски спортиста свих времена је током опроштајне утакмице Дуде Ивковића потврдио да ће сезону почети у Аустралији, за разлику од неколико претходних година када је играо и освајао Доху, али још није открио где ће тачно наступати.

Што се Кирјоса тиче, он је раније играо Хопман куп у Перту и представљао Аустралију, за коју ће сада играти Танаси Кокинакис и Дарја Гаврилова.

Геоф Куинлан, директор турнира у Бризбејну, одбио је да коментарише долазак Ђоковића и Кирјоса, али уколико се обистини – то ће бити један од најјачих турнира из серије 250 у историји.

Турнир у Аустралијском граду на програму је од 1. до 8. јануара и игра се за наградни фонд од 437.380 долара, а титулу брани Григор Димитров.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар