Наставник сам себе пријавио

Бивши директор , а сада наставник историје и географије у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ из Српца Велибор Малетић поднио је новом директору ове школе Славку Драгосављевићу, вјеровали или не, дисциплинску пријаву против себе зато што је „закаснио“ двије минуте на час! 

Република Српска 05.10.2017 | 15:48
Наставник сам себе пријавио
Како јавља дописник БН, на овај корак Малетић се одлучио након што га је у току предавања у учионици посјетио директор Драгосављевић и, наводно, дискретно саопштио да прима дојаве радника школе да касни на наставу.

"Од почетка нове школске године каснио сам само  на један час и то двије минуте, јер сам  возио болесну мајку љекару у Дом здравља, што се може провјерити  снимцима видео-надзора. Свакако да то закашњење није могло утицати  на  реализацију плана наставе, али је послужило  неким колегама  да ме „цинкаре“ и тиме „свете“ за  мјере које сам као руководилац школе предузимао против њих због учињених пропуста и недоличног понашања на послу“, каже  Малетић. 

Он се нада  да ће директор Драгосављевић, иначе кадар владајућег СНСД-а у Српцу, у дисциплинском поступку навести имена његових колега који су га пријавили и тако потврдити сумњу у добронамјерност и прави мотив неоснованих оптужби.

Велибор Малетић је као кандидат Социјалистичке партије, иако није њен члан ни било које друге политичке странке,  у протеклом мандату био, по мишљењу многих, успјешан директор србачке основне школе што потврдјује и реализација бројних активности на стварању бољих услова за нормалан рад ученика и наставника. Нарочито када је ријеч о реконструкцији и санацији дијела школе и њеног опремања али и уводјењу реда и рада у функционисању наставног процеса.



Већина радника школе и родитеља дјеце била је задовољна радом школе и оствареним успјехом.

Ипак, на истеку мандата, како тврди Малетић,  појединци унутар колектива слали су анонимне поруке у којима су му пријетили да ће се суочити са неугодностима када буде смијењен и да ће зажалити за неке мјере које је предузимао те да и не помишља да поново конкурише за директора школе.

Малетић је поново конкурисао за директора, али није прошао код школског одбора. Разлоге до којих је дошао, не жели да коментарише, али је опште познато у овом граду да је политика код избора новог руководиоца школе одиграла главну улогу.

То га није обесхрабрило. Напротив!

„Чисте савјести и веома одговорно извршавам своје радне обавезе, медју првима долазим у школу, а медју посљедњима из ње излазим“, каже Велибор Малетић, наставник у највећој србачкој основној школи, који потиче из свештеничке породице  и бави се историјом српског народа.

(БН/С.К.)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Драгосављевића клан

05.10.2017 13:54

Па ти Драгосављевићи су заузели сва мјеста од начелника општине до директора а најпознатији је бивши министар Проко Драгосављевић када је за Јанка Типсаревића рекао Типисаревић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

06.10.2017 09:53

Јадан је овај народ са србацким снсд_ом.

Name

Велиборова

27.10.2017 21:27

Велибор је цовјек болестан.

Name

Велиборова

27.10.2017 21:33

Ово је лик над ликовима. Нема кога висе терористи и тузивати,а навикао,па хајд себе

Name

Бубана

05.10.2017 13:55

Опрости сам себи, молим те!

ОДГОВОРИТЕ
Name

школица

06.10.2017 06:38

Е кад би у Сокоцу подносили пријаве, пола би их било....човјече па има их који никад не уђу на час а раде деценијама

Name

БиХ

05.10.2017 14:25

То само срби могу,сам себе пријавио,еееее будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакрдија

08.10.2017 09:18

Па кад мозе предсједник тузити сам себе сто не би могао један наставник? То показује моралну снагу дотицних, ха, ха..

Name

Српцанин

05.10.2017 16:06

Јадан је Србац.Терор СНСД-а,прво Којици па сад Драгосављевици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

05.10.2017 17:38

Кад један народ зиви на једниој ријеци а ненапредује онда неваља руководстви или водје а када један народ зиви на двије ријеке а ненапредује онда неваља ни народ ни руководства,стара кинеска пословица вази бас за србац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лутка

05.10.2017 18:23

Овај себе сам пријавио, а шта ћемо са онима који већ годинама пуштају дјецу са пола или цијелог часа у двориште школе у једном граду Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пп

05.10.2017 21:09

Није му први пут да је сам себе пријавио.

Name

Лаки

05.10.2017 20:35

Добар наставник и добар цовјек кад би у србцу у сумарији пријављивали сумари себе за савјестан рад висе ниједан неби радио у сумарији поззз србцан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оззy

08.10.2017 11:22

У дубичкој средњој школи наставници доживљавају терор јер је директорица открила да имају вибер групу - "наравно" уперену против ње!

ОДГОВОРИТЕ