СНСД-ове награде за лојалност

Снимак разговора у којем премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић говори о куповини посланика ради формирања парламентарне већине, познатији као "два папка", узбуркао је јавност крајем 2014. године. ''Клиx'' је истраживао гдје су данас "актери" контроверзног аудиоснимка.

Република Српска 05.10.2017 | 08:15
СНСД-ове награде за лојалност
Формирање парламентарне већине у Народној скупштини Републике Српске окончано је крајем 2014. године "куповином" посланика тог законодавног дома. Тек касније ће постати јасно да је на снимку, уз остало, било ријечи о Илији Стеванчевићу и Војину Митровићу, који су дали подршку владајућој већини само неколико дана након што је снимак објављен.

Но, наведена двојица "папака", који на сједница НСРС још увијек гласају у дослуху са СНСД-ом, нису једини "сретни" актери афере о куповини посланика. Уз њих су се окористили и чланови њихових породица, али и други посланици међу којима је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Сви они су се за период од три године окористили на различите начине, добивши прилику да обнашају значајне јавне функције, да позапошљавају родбину и страначке колеге, али и да добију друге материјалне сатисфакције.

Ненад Стевандић и Уједињена Српска

Коалиција Домовина је 2014. године, када се формирала власт у РС-у, имала пет посланика у НСРС, док су позиција и опозиција имале готово идентичан број руку, због чега је владајућа странка у Републици Српској, СНСД, кренула у "куповину папака".



Међу онима што су извукли највећи бенефит од те трговине, која је услиједила у периоду након избора, спомиње се потпредсједник НСРС Ненад Стевандић.

Он је у парламенту изабран с листе СДС-а, а убрзо је постао дио парламентарне већине Милорада Додика. Опозициони лидери странака му спочитавају да је, због тога, извукао велике бенефите, јер је уз функцију потпредсједника НСРС, у међувремену, тачније јула 2017. године, именован за замјеника генералног директора Универзитетско-клиничког центра РС.

Уз Стевандића бенефите су извукли и чланови његове странке, Уједињена Српска, па је јуна 2016. године млади фармацеут Бранислав Зељковић именован на мјесто извршног директора Сектора за јавне набавке Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Војин Митровић и Илија Стеванчевић

На снимку се може разазнати глас премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић док разговара са непознатом женском особом о двојици ''папака'' из Шукалове странке, поручивши тој особи да су купили и другу двојицу ''папака'', и да ће видјети јесу ли их квалитетно купили. Управо су горе наведени Стеванчевић и Митровић, други, односно "резервни пар папака".

"Ако они издају, да имамо другу двојицу", каже Цвијановић на аудио-снимку.



Два дана након што је снимак објављен, тачније 17. новембра 2014. године, опозициони посланик из Бијељине Војин Митровић напушта НДП Драгана Чавића, а 24. новембра 2014. године је, на Конститутивној сједници НСРС-а, било јасно да је други купљени посланик Илија Стеванчевић. Он је био члан Партије уједињених пензионера, која је имала заједничку листу са Српском радикалном странком и Српском демократском странком.

Бивши члан НДП-а Војин Митровић је, према тврдњама његових бивших страначких колега, приликом преласка у табор владајуће већине од њих инсистирао да се ријеши питање земљишта, које он купио, а које је "криминалним радњама" од Града Бања Лука узела Пољопривредна школа.

Војин Митровић, односно власник фирме Октан промет д.о.о. Бијељина, купио је то земљиште 23. априла 2010. године од Перице Репајића из Лакташа, а плаћено је нешто преко милион марака. Та парцела дио је афере Пољопривредна школа и предмет је судског спора са Градом Бања Лука.



Ријеч је о пет дунума градског грађевинског земљишта у Бањој Луци, које се налази између Кружног тока и улице Илије Гарашанина, крај брзе цесте Бањалука-Клашнице.

Из опозиције у Републици Српској тврде да је Митровићев захтјев био да добије грађевинску дозволу за то земљиште, а да је до данас никад није добио. Тиме би, практично, Митровић дошао у посјед земљишта, за које је несумњиво преварен, али које је у власништву Града Бања Лука.

Но, зато је породица Митровић извукла друге бенефите од Војиновог преображаја у НСРС, када је његова супруга, Нела Митровић, именована за помоћника директора за медицинске послове Опште болнице Свети врачеви Бијељина.

Стефан Митровић, син Војина, у међувремену је постао савјетник за пореске и инспекцијске послове предсједника Републике Српске Милорада Додика, а на тој функцији се задржао донедавно.

Како се сазнаје, тренутно је запослен у Агенцији за аграрна плаћања при Влади Републике Српске.

За Илију Стеванчевића постоје разне шпекулације да је своју лојалност владајућој већини у Републици Српској наплатио у одређеним становима, али званичних информација нема.

Колатерална штета

Након што је портал ''Клиx'' 15. новембра 2014. године објавио приложени снимак, за који су форензичари из Холандије накнадно утврдили да је аутентичан, односно да није монтиран и синхронизован, услиједио је притисак на редакцију ''Клиxа''.

Припадници МУП-а РС су, заједно са припадницима МУП-а КС, у потрази за извором извршили претрес просторија портала ''Клиx''. 

Такав вид тренирања строгоће над медијима није раније забиљежен на овим просторима. Након осмосатног претреса, портал ''Клиx'' био је материјално онеспособљен, јер након прегледа и изузимања хард дискова 19 рачунара није било у функцији. Такође су уреднику и директору одузети мобилни телефони.

Напомињемо да након што је објелодањена афера "Два папка", повезана са давањем и примањем мита у Народној скупштини РС, како се то може наслутити из снимка Жељке Цвијановић, нико до сада није одговарао.

Такође, никада о овом случају није проведена истрага у Тужилаштву БиХ.

Индикативно је да су, у цијелом случају, колатерална штета били само чланови редакције портала ''Клиx'', док су бенефите покупили моћници под скутама СНСД-а и њихове подршке из Сарајева.

Но, бар нису успјели спријечити да истина изађе на видјело.

Извор: Клиx

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

НАЈВЕЋИ ЈЕ ....

05.10.2017 06:26

НАЈВЕЋИ ПАПАК И ПАРАЗИТ ЈЕ НЕНАД СТЕВАНДИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асада

05.10.2017 07:12

Стевандигузд је највеци папцина и срамота он глуми неко постење лопов један гледа лицни интерес срамота

Name

ре

05.10.2017 07:41

шта папак,ГОВНО и он и овај пензионер....

Name

немој те окретат

05.10.2017 08:36

Два папка су били Сукало и ДЈордјидј лијепо је премијерка именовала.

Name

браво предсједнице

05.10.2017 08:49

Имамо славну историју уназад 10 година. Мислим да це Додик постати славан историјски примјер - негативног!!

Name

оптимиста

05.10.2017 13:48

Па погледајте то Војиново лице!? Без коментара. Папак.

Name

Милкан

05.10.2017 15:09

убједљиво је најгори Илија Стеванцевиц. Нема ниста страсније кад цовјек у тим годинама прода образ за ситан ћар. Мандат посланика је требало да крунисе његова зивотна стремљења. Он је то све бацио у блато и одлуцио да се ваља у каљузи за пар дуката.

Name

Сова

07.10.2017 11:45

Исти је од организатора у случају сукњица "или бегановиц" у са пантелијом у току рата, преко школског дома итд. До лицемјерном вођења СДС кампање,па папацког потеза са коалицијом. Ту гдје је. Али ово је Босна. У њој је све могуће. А ти "велики Србенде"коштаће расељене као они у српској крајини. А Цовиц и клијентела само се смјешкају српској пропасти....

Name

ово

05.10.2017 06:31

је папанска дрзава комплет па и није цудо да само оваки папци у њој успијевају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Знам,

05.10.2017 08:50

да ови папци ,неце вецно зивети "грдно се варају да це са собом све однети,бедници.

Name

ре

05.10.2017 09:39

ови папци це заврсити на сметљисту историје.нагори могуци нељуди и издајници.јос мало кад осостану без парцета власти видјет це заста су се продали и укаљали.јадно и бједно,али њихов проблем

Name

Кројачица

05.10.2017 09:44

Стевандиц је ГООВННООО.

Name

Зељко Бањалука

05.10.2017 06:34

ПАПАК=ПОЛИТИЦКА ПРОСТИТУТКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИКТАТОР

05.10.2017 06:38

ЈЕСУ ОДВРАТНИ ПО ФАЦАМА ИМ СЕ ВИДИ ДА НЕМАЈУ КАРАКТЕРА. АЛ ОВАЈ СТЕВАНДИЦ МИ СЕ ГАДИ ОД СДС А ЈЕ ИЗВУКАО СВЕ. УБИЦЕ ГА АМБИЦИЈА А ЗА РАД ЊЕ ЈЕ СПРЕМАН НА СВЕ. НИКАКВ ЦОВЈЕК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

05.10.2017 06:42

Видио човјек да нема љеба нити било чега доброг од СДСа,и захвалио им се на сарадњи. Пуно је он радио на подизању СДСа у Бањој Луци, сад Уједињена Српска има 6500 гласова и тенденцију раста, а СДС има константан пад. То све говори о њему и о СДСу. Нема горих људи од садашњих вођа СДСа (Цицко, Вукота, Босић).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими Незналицо

05.10.2017 07:47

Знаш ли колико је освојио директно гласова смецар Стевандиц.У својој странци није освојио највише гласова.Више је освојио онај возач Јаћимовић. Толико о твом не(знању).

Name

Бањалуцанин

05.10.2017 07:55

ај не рисе , људи га оцима не могу гледати , он и његова странка послије избора це се растасти и приклонити снсд-у , јер су свакако њихова продузена рука

Name

Кими

05.10.2017 16:19

2000 гласова је личних имао, а странка близу 6500, то је Бањалука, изборна јединица 3 протеже се од Челинца до Кнежева укупно на локалним изборима је било на тој регији преко 7500 гласова. Паметном доста, то што сте острашћени, то вас омета да реално сагледате бројке и сврстава вас у глупаке.

Name

Пишите ћирилицом

05.10.2017 06:49

Закон је то дозволио да они који желе да се политиком баве могу дебело уновчити свој глас, а да не одговара онима који су њега изгласали. Законом треба одвојити политичку странку и појединца који се самостално жели политиком бавити. Овако папцима је све дозвољено. Али, чисто сумњам да до тога може доћи, јер ова болест је јако профитабилна, а о измјени закона нико други не одлучује него они-политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

05.10.2017 15:14

Лијепо речено. То не би ОЗНА разријешила да ради нон-стоп. За РС је војна хунта врхунац поштења и демократије.

Name

Зозон

05.10.2017 06:56

Узалуд вам труд свирачи... Има да Милорад Додик узме наредне изборе са огромном разликом. Има народ очи, види све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм Хммм

05.10.2017 08:05

Могуће, све је могуће али ако се сјетимо мало наше историје многи су вхеру предака замјенили за интерес видимо да сада мијењају партије сутра ће вјеру и нацију а све за паре хммм хммм да ли Зозо оправдаваш да се промијени сутра и вјера и нација опет за паре ?

Name

Морањац

05.10.2017 10:45

И ти Зозон си бас оболио иди се лијеци под хитно од хемороидне тегобе да се представљас као велики љубимац нецег сто је ван логике разума сваког нормалног цовјека. А ти си нормална особа ал дезурна будала. Будала јер си у стању због те нормалности си у стању да као командант логора Дахау да спалис и најродјеније само зато сто осудјују глува и слијепа будало оно сто НИЈЕ уреду

Name

Зозон

05.10.2017 12:23

А шта сам ја то погрешно рекао. Чињенице су на мојој страни. Најсвежији примјер је Трново. СНСД добија СзП на њиховом терену, источна Република Српска. Паметном доста.

Name

Цицана

05.10.2017 13:50

Зозон извини, поред све добре воље морам поновити да си један комплетан идиот. Мозда "користан" идиот као твој идол?

Name

Перица Туиц

05.10.2017 14:22

Зози је у праву назалост противник сад снсда а људи као стевандиц су за мене последња олос али политицка скика и распоред снага то јест новца иду у орилог зозијевим ставовима. Нпр. ста се десило у БК стевандиц је купио два назови тврда сзповца људи који су такво блато бацали на снсд да ни фасисти не би тако мрзили и ста се десило пресли 1945 у партизане еби га Зика нивац све ради пофкедајте сада стевандицеву имовину драстицна разлика стига хебес опозицију дрз се доде ко мозе ту је лова.

Name

Зозон

05.10.2017 14:24

Цицо, око моје, љуби чико. Чему нервоза и тај примитивни ријечник. Осмјех на лице и гласно кличи, живјела Република Српска, једина слободна територија у окупираној Европи.

Name

@Зозон

05.10.2017 15:00

Трново купљено муслиманским гласовима за по 1000 марака по гласу!

Name

Бансхее

05.10.2017 15:08

Дајте, ЗОО, просвијетлите нас остале, необразоване, од кога је то окупирана Еуропа.?!! По чему то РС вази за слободни териториј?!! Можда за неометано, некажњиво бављење криминалом??!!! Или градјани/овце имају пуну слободу да гладују, (добро за линију и здравље), буду болесни,( тко им је крив ), а немају услова за лијечење ,етц! Лично бих да живим у тој "окупираној Еуропи".

Name

Морањац

06.10.2017 08:03

Зозонцино Помињес Трново па ским то побједу однесе ти сто се у српство дице се Паметном доста у праву си

Name

НДП Бијељина

05.10.2017 06:56

Папак и велики олос,преварант........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клемпо

05.10.2017 07:58

Сад крчми имовину бившег Шипада...

Name

Јој струцњака

05.10.2017 14:28

Какав Сипад 300.000 КМ је на руке добио од СНСДа да развали БЛ скупстину сто је и урадио купио НДПове посланике а њима је дао сицу и транспаренте да носају просле недеље на геј паради.

Name

Јово из Тутњевца

05.10.2017 07:02

Овај пост да објављујете сваке седмице бар по једном. Јер о овоме ћути и власт и опозиција, власт због нечасти око куповине папака, а опозиција због срамоте што је одгајила такве наказе у својим редовима и дала им уопште прилику да негде прелете. Имате спот Драгана Чавића где се обраћа грађанима Бијељине, Ја сам изабрао, изаберите и ви, а у шетњи је испред зграде градске управе са папком из Бијељине. Уместо љаге за сав живот, поменути прелетачи папци, умишљају да су високолетачи, те и даље уживају бенефите и опет би да тргују. Ту имате најаву ВМ да уколико му се не да на управљање градски одбор СНСД у Бијељини (да обезбеди тезгу за малоумног сина папчића наркоманчића) у Бијељини, да ће формирати клуб посланика у Народној скупштини РС. Па таква гњида и подгузна мува не може више оформити ни кућни савјет, ко да му повјерује, ни сам није сигуран колико говно види у огледалу сваког јутра. :-Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.10.2017 07:30

Сви они који су изневјерили нас који смо гласали за њих па отисли у друге странке и дебело наплатили дао бог па им длеци било мало за дрогу и лијекове па нека ме бог сад казни ако гријесим срам да и буде

Name

ре Јово из Тутњевца

05.10.2017 09:03

Па Јово прије неки дан ти је прошао ауто-пут преко Тутњевца а ти нападаш и вријеђаш

Name

Чињеница

05.10.2017 07:15

Послије избора 2014 владајућа коалиција је имала већину 42:41.И ко је онда покушао куповину а ко је узвратио истом мјером. А гдје је тада била Уједињена Српска? Или је то пројекат др Стевандића са екипом људи ,када су видјели да СЗП издаје националне интересе.Не иде ни у владајућу коалицију.Па видио је како се издају интереси српске вођењем лоше односно катастрофалне економске политике.Зато УС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјена теза

05.10.2017 08:06

Мислим да си замјенио тезе. Управо је обратно .

Name

Није ми јасно

05.10.2017 08:08

Значи по теби УС није уз владајућу колаицију и није продужена рука СНСДа? Види шта и с ким сарађује Стевандић посебно шта је урадио и с ким у УКБЦ БЛ, погледај ко је с њим и откуд силни новац и аутомобили , јел то није издаја националних интереса и арчења народне имовине-новца?

Name

055

05.10.2017 07:19

Инфилтриране битанге,лопови.Ако народ гласа за лице као припаднику странке,мандат припада странци,ако је самостални кандидат мандат припада њему,према томе док год не буде овако, ови муфљузи и вуцибатине ће просперирати и уништавати нас.Ако је народ гласао за неког као припаднику странке,а он промјени странку и однесе мандат другом,шта је то него најцрња издаја народа,равна промјени вјере,колаборација са противником да не кажем непријатељем.Прије кандитатуре треба обавезно љекарски за све да се нутврде евентуални поремећаји,првенствено са аспркта личности!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенка Вујадиновиц

05.10.2017 07:28

Цика Војине ти си унистио НДП у Бијељини а ја сам ту да га докрајцим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уништила је она несто друго

05.10.2017 08:04

Младенка са прескоченом средњом школом и купљеним факултетом мало је дала оне ствари господину П С и успут га раскуцила скроз и њега и странку и сада нам такве персоне попут Младенке преко странке раде на високим функцијама.Инаце она ми је школска другарица из средње и пала је на годину у другом разреду и отац је исписао и висе није ни долазила.

Name

Клик

05.10.2017 08:08

Као да је важна нека организација са три слова...важне су имовине Панафлекса, Шипада...сина убацити на позицију...

Name

Сукало Ђорђић

05.10.2017 07:46

Су први папци у Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сукало И Ђорђић Су Бисери

05.10.2017 09:27

они су бисери српске политике а не папци из твог ДНС! Никад нико није пресао из власти у опозицију и зато им се клањам до пода на том!

Name

Ре Бисери

05.10.2017 12:33

Добро то али су њих двојица папци јер њих двојица су отворили сезону папака то мора да вам буде јасно а о свему осталом се мозе разговарати

Name

Да ста реци осим.

05.10.2017 14:32

Да су фактицки папци а куда и камо исти рацку.

Name

БОБА

05.10.2017 07:56

ТО СУ НАЈ ОДВРАТНИЈЕ ЛИЧНОСТИ КОЈЕ БИ СВОЈУ РОЂЕНУ МАТЕР ПРОДАЛИ ЗА ИНТЕРЕС. СВЕ ЧЕТВОРО СУ СА МАНАМА. НЕ КА ИХ ПСИХОЛОЗИ ДОБРО ПОСМАТРАЈУ. ЈА КАО ОБИЧАН ГРАЂАНИН МОГУ ЛАКО ТО ДА ПРИМЈЕТИМ. ПРВО ОВИ ЉУДИ СЕ НЕ МОГУ НИКАКО ЕМАНЦИПОВАТИ У ГРАДУ. ЏАБА ИМ КАМИЈОНИ АВИЈОНИ И ТАКО ДАЉЕ.КАД ЈЕДНОМ УДАРИТЕ ЧОВИЈЕКУ ПЕЧАТ ОН ЈЕ ЗАВРШИО. ПРЕМА ТОМЕ БОЉЕ БИ ИМ БИЛО ДА СЕ ЛАГАНО ПОВУКУ ИЗ ЈАВНОГ ЖИВОТА.НЕ КА ИМ ЈЕ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИШЕ СЕ КАМИОНИ

05.10.2017 08:12

ОВДЈЕ НИЈЕ СЛУЧАЈ О КАМИОНИМА ВЕЋ ЏИПОВИМА И 300.000 КМ ЗА СТЕВАНДИЋА ОД ДОДОА

Name

гwргwе

05.10.2017 07:57

Власт се не предаје, власт се отима! Нико Баји није ниста поклонио па неце ни он народу. И он се борио на улици за себе, и по амбасадама вуко за рукав на све стране, ризиковао ово или оно да додје до позиције да буде власт. Ако хоцете боље сутра борите се и мијењајте несто и на улици, неце за вас нико други. Од прице и типкања нема промјене. Он гледа себе, прави свој лицни успјех, није досао на власт ради вас да вама несто прузи. За сво то вријеме народ (марву) од које зиви дрзи под лаганом контролом без побуне, уводеци нове намете који прегазе минимална повецања пензија. Следеце изборе добија јос убједљивије, јер су његови гласаци зацементирани на будзету уз пензионере којима повеца 2% пензије, а осталих сто нису за њега је све мање јер се исељавају. Само онда кад престану да се исплацују будзетске плате и пензије, па васе комсије и фамилија буду угрозени да презиве исто као и ви, и буду морали да стану на васу страну да несто мијењају, мозе доци до промјена. До тога неце доци док је кредита, а до тада све је само супља прица и лапрдање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2017 21:13

Није се Миле борио он је тенком постављен да свјетски олос пљацка Балкан,а мало је превисе незадовољних овдје а то сто су отисли они имају и право гласа а зна се због кога су отисли и за кога це гласати тако да су вазни ти гласови.

Name

Галиб

05.10.2017 08:01

Овоме је добрано кумовао изборни закон који је мјењан због папака, мало морген би урадили то да је власник мандата странка,кад су толико способни нека се кандидују на следећим изборима као независни, ни њихове породице неће гласати за њих, фуј гаде ми се њихове њишке кад их видим.У свакој нормалној држави давно би били процесурани и они и њихови налогодавци,чудимо се што нас свјет не поштује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јухухуу

05.10.2017 08:24

Ови папци и улизице су раселили више народа него рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НИЈЕ НИ ЈАСНО

05.10.2017 09:08

Наравно да ти није јасно УС постоји на цитавој територији РС и не можеш то посматрати изоловано откуд то да УС прије локалних избора подржи СЗП у Руду и њиховог кандидата за нацелника и да буде са њима у Коалицији.Није ти можда јасно како то да Уједињена Српска у Бијељини не подржи ни владајућу коалицију на челу са снсд нити СЗП на челу са сдс.Откуд то да не подржане ни једног кандидата за градоначелника Бн.Ја мислим да тебинуз дужно поштовање баш ништа није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ху ху ху

05.10.2017 16:54

Мало смо неурозни мало незнамо писати мало смо папци зестимо се зестимо ху ху ху багро издајницка и среброљубацка неписмена задригла кус у Дрвар.

Name

Математика

05.10.2017 16:56

Математика мој писац. Нису подрзали јер нису добили лову јасно ко дан , радите за лову и с црним даволом. Није битно ко је нек плати па мозе. Фуј љигавци.

Name

Горки

05.10.2017 10:16

Цовјек дасе згрози, цитајуци о овим папцима, лоповима, преварантима и издајницима собственог Народа. Сагледајуци свих ових година политицка кретања, а такодје и изборе од стране Народа, морам да казем, без намјере да неког увриједим, да горе Нације у овом смислу нисам видјео. Замислите само тога Стевандица, који основа Партију, Уједињена Српска. Он који је типицни Интригатор Цовјек који перманентно уноси лази и неред медју Партијске неистомисљенике, незаслузује да припада таком називу, Уједињена Српска. Е такви су Срби, за само сопствени интерес и дубок дзеп, свеби издао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОЗОН

05.10.2017 10:41

Гњ*де од људи! Све го лопов до лопова! Дзаба им све пропали додо и снсд идуце године губе изборе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

05.10.2017 11:14

Потписујем!

Name

јоја са козаре

05.10.2017 11:25

НЕНАД ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПАПРИКОВЦА , УЈЕДИЊЕНИ НАПРИИИЈЕЕЕЕЕД !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

05.10.2017 12:24

грок грок! Поздрав цлановима партијским поздавом грок!

Name

Народ

05.10.2017 14:33

Ненад за предсједника УКБЦа смјенити Дзају.

Name

Мангулица

05.10.2017 16:56

Грок грок за тевандица грок.

Name

Стратег

05.10.2017 11:31

Ста хоцете пресао је Војин Мијатовиц код вас као онај из Бијељине па це се вратити поново видели смо да то код цаве пролази ЛЕВАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е свака ти цаст

05.10.2017 14:35

Свака цаст па Цаву иНДП је друкно прво паоак из Бијељине па га друкно Стевандиц у Бањојлуци скино два одборника у скуостини града ид двојице један ок лик друхи алкос и далабу али Цава је сам крив прво у странку је скупио сами сљам попут Војина Мијатовица и тако му треба.

Name

Поглед са Дерала..

05.10.2017 12:21

Жив ли је ови Стеванчевић Илија, ова пензионерска брука, граховска несрећа..??!! Њега су још прије 30 и коју годину изгонили из МУП-а због нечасних, кривичних радњи, због гладежа и грабежа. А сад, ударила му нека тешка црвен у образе, није ни стид ни срам, тога у њега нема. Већ нешто нездраво. Црвенило што тамни, не гаси се и не попушта. Ипак је он вагнуо 80-ту, није се играти. Или је гладеж посве надјачала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Планинар

05.10.2017 14:36

Изгледа да папци највисе успјевају по брдима стевандиц је из Дрвара.

Name

Пале

05.10.2017 14:24

Све фукара до фукаре а на челу свих њих је секта црвених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два лажова

05.10.2017 16:54

Војин Митровић лажов, Илија Стеванчевић немогућа мисија. Човјек од не карактера направи два мандата посланика. Неки то неће за читав свој живот, без обзира што ће уложити вријеме, новце исве друго чиме располаже. То говори да је Илија мачор који зна. Једну марку није уложио, ваљда је сам за себе гласао и то је његов потенцијал. Други то незнају и немогу. Војин М. купао молио убјеђивао, отео туђе гласове (Брчко, Угљевик, Лопаре и Шамац) једампут упалило и никада више. Крај Ћорић га побјеђује, нико га више неће на листу нити ће моћи шта да направи. Пензија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НДП Бијељина

05.10.2017 17:20

Каква пензија,цорка.

Name

ранко

05.10.2017 17:12

Ко крене за Стевандицем и гласа за његову странку тај је без образа и карактера,веци папак од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постењацина

06.10.2017 18:45

НАЈГОРЕ КАД ПИЈЕС ВОДУ 20 ГОДИНА СА ЈЕДНОГ ИЗВОРА ПА ОНДА ВРСИС НУЗДУ ПО ЊЕМУ.ТАКО ЈЕ СТЕВАНДИЦ УРАДИО СДС-у.Греска СДС је 2012 кад су га кандидовали на локалним изборима за градонацелника БЛ и узео Цави 6000 гласова и Цаву Гаврановиц побједио е то је та греска.Данас би било све другације.СДС је добро знао Стевандица КО ЈЕ И СТА ЈЕ

Name

Ко га ....

07.10.2017 19:18

Смецар дебели на следецим избирима це он и његова породица скупити орње и за Њемацку како је савјетовао младим докторима.

Name

Стевандиц

05.10.2017 19:07

Како један цовјек мозе да обнаса све те функције: посланик РС (замјеник предсједника Скупштине), замјеник директора КЦ и послије сви обављених послова-и лијецник. Да ли има времена за усаврсавање у својој професији или мисли да је у области медицине досао на врх врхова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

05.10.2017 19:59

Какав смо ми то народ, јесте се икад запитали засто су Турци владали песто година? Због оваквих, а био их је доста.Ко разуме схватице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

06.10.2017 16:18

Владаљ су због свих стевандица папака похлепних и проклетих који би и вјеру промијенили за саку дуката.

Name

Црни

06.10.2017 09:55

У овој насојрепублици створеној на великој зртви доминирају папци разних профила. Створена је атмосфера страха, полтронства и незнања. Овдје обицан народ висе не постује никакве вриједности осим силе и новца те је свео себе на тако ниске гране да је у стању готово свако продати цаст за ситни властити интетес. Према томе, пви не би могли владати како владају да је народ другацији. Кад додје до промјене гарнитуре, све це бити висе мање исто док се народ у просијеку не цивилизује и стекне став о свијету и зивоту око себе. Проблем је дубље природе. Када неко покрене праву прицу на локалу вецина то подрзи вербално а кад треба јавно изаци сви се сакрију у мисје рупе као праве кукавице. Онда сви заједно цекају властиту пропаст. Наса пропаст Срба у Српској је неписменост, незнање и полтронство. Незналица немозе ниста направити. Гаврило је направио то сто је направио, јер је био уцен млади и свјестан цовјек. Никад тако несто не би могао ни смио урадити неки сељак или неписмен цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МилаНН

08.10.2017 06:42

БН и остали када се толико заклињете у тај снимак онда јавно реците ПРЕМИЈЕРКА је ПАПЦИМА назвала Шукала и Ђорђића Купљени су, претпоставља се Митровић и Стеванчевић. Претпостављало се а време ће показати своје Тужилаштво БИХ води поступак и некима је понудило статус заштићених сведока, а у центру пажње су Додик, Митровић и особе из Србије блиске председнику Додику, а кључне су за расветљавање дела ккје се карактерише трговањем утицајем. За сада имају само рекла казала, али су на путу да, вероватно Митровић, и овај пут промени страну па буде кључни играч у судском процесу против Додика и осталих у расветљавању афере "ПАПЦИ" или ти "КУПОВИНА ПОСЛАНИКА"

ОДГОВОРИТЕ