Кеба открио прави разлог привођења

Пјевач фолк музике Драган Којић Кеба приведен је на информативни разговор у БИА зато што је у близини породичне куће предсједника Србије Александра Вучића, снимао прилог за познату емисију.

Забава 05.10.2017 | 07:28
Кеба открио прави разлог привођења
Како пише ''Данас'' припадници Војске Србије, који штите објекат, нису препознали пјевача већ су позвали БИА да интервенише, под ознаком хитно.

Војска је јавила да је око Вучићеве куће примјећен сумњив џип из кога се снима професионалном камером. БИА је потом интервенисала, привела пјевача и његове сараднике из џипа.

У складу са Законом о БИА, они су саслушани а потом и пуштени, јер није било повода за задржавање и даље процесуирање.

Драган Којић Кеба приведен је у четвртак на информативни разговор у Безбједносно-информативну агенцију (БИА), а након 5 дана, коначно је проговорио и у јавности изнио шта се тачно догодило.

Наиме, како каже, није желио да се оглашава док се БИА не огласи.

''Дигла се фрка ова 3 дана али шта да се ради. Моје су пјесме увијек биле подобне али нисам желио да се оглашавам, чекао сам да се јави БИА. У четвртак око 16 сати, на позив емисије Ексклузив, идеја је била да снимимо у мом ауту. Трајало је то 20-ак минута, завршили смо се и растали. Отишао сам кући, баш је Звезда играла са Келном и слиједи позив од БИА-е. Касније су дошли и на моја врата. Звонили су, видио сам 3 непозната лица.

Одмах сам позвао полицију јер нисам знао ко су ти људи. Брзо су дошли и испоставило се да су дошли људи из БИА-е. Отишао сам послије тога у станицу, саслушали су ме и све је у реду. Једноставно, ухватила нас је камера да смо прошли негдје гдје бораве заштићена лица, ауто је са затамњеним стаклима, снимили су нас и жељели су да провјере.

Ауто се води на мене, све је легално и имам све папире. Међутим, чим сам изашао услиједио је позив МУП 29. новембар. Момци су били коректни, све сам им лијепо објаснио али без икаквих посљедица је све то прошло.Та моја шала са пјесмом, надам се да никог није забољела. Нисам желио да се оглашавам док се БИА не огласи'', рекао је Драган.

Његове ријечи потврдила је и водитељица емисије, Маја Соколовић.

''Снимајући прилог, нашли смо се, очигледно, не знајући, на мјесту гдје бораве заштићена лица... Била сам на информативном разговору сат времена, људи су били љубазни према нама и све је било у најбољем реду'', рекла је Маја.

БИА је у свом саопштењу такођер образложила разлог због ког је разговор са пјевачем обављен.

''Припадници БИА су 28. септембра 2017. године, вршећи своје редовне послове на заштити безбједности Републике Србије, а у циљу прикупљања обавијештења, односно идентификације власника и корисника возила, за које је постојала сумња да је објекат извршења кривичног дјела, обавили разговор са Драганом Којићем'', наводи се у саопштењу.

Извор: Аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

то наса србија земља у облацима

05.10.2017 06:39

а прво обавјестење за јавност као приведен ко фол због неке пјесме која јос није објављена,која тек треба да се објави.А ми сви сисали весле па повјерујемо на сваку новинарску будаластињу.

ОДГОВОРИТЕ