Исламисти држе руске таоце?

На интернету се појавио видео снимак Исламске државе у којем екстремисти представљају двојицу наводно руских војника које су заробили за вријеме борби на истоку Сирије, а званични Кремљ тврди да ће истражити тај случај.

Свијет 04.10.2017 | 14:23
Исламисти држе руске таоце?
Паравојна руска формација идентификовала је једног од двојице мушкараца на видео снимку као свог члана, преноси АП. Та козачка јединица познатија као Донскаја армија саопштила је да нема информације о томе како је идентификовани Роман Заболотни завршио у Сирији.

Портпарол руског предсједника Владимира Путина Дмитриј Песков рекао је новинарима да Кремљ са опрезношћу узима у обзир саопштење козачке групе, али да ће га ипак провјерити.

Он је, како се наводи, одбацио то саопштење као незванично, али је нагласио да је "Москва забринута за те појединце уколико су заиста руски држављани" и да ће то истражити. Руско Министарство одбране раније је негирало да има отетих руских војника у Сирији.

Руски званичници одбацили су тврдње да је Кремљ послао приватне безбједносне фирме да се боре уз трупе са сиријским властима, али су признали да можда има руских држављана који се боре на сопствену иницијативу у Сирији.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар