СП - Видео: Џеко је увијек посебно инспирисан против Белгије!

Босна и Херцеговина је до сада одиграла седам утакмица против Белгије, уписавши по три побједе и пораза, те један реми, а чак пет голова "ђаволима" постигао је капитен "змајева" Един Џеко. Како ће бити на "Грбавици"?

Фудбал 05.10.2017 | 22:30
СП - Видео: Џеко је увијек посебно инспирисан против Белгије!
"Змајеви" у суботу увече на стадиону "Грбавица" с почетком у 18.00 часова дочекују селекцију Белгије у кључној утакмици квалификација за Мундијал 2018. године у Русији.

"Црвени ђаволи" су већ осигурали пласман на Свјетско првенство, а постоје и спекулације да ће доћи у Сарајево без двојице понајбољих играча Ромелуа Лукакуа и Кевина Де Брујнеа, али без обзира с којим тимом истрче на терен, велики су фаворити и то није спорно.

Посебно, јер и селектор БиХ Мехмед Баждаревић има великих проблема са повредама фудбалера међу којима је и везиста Јувентуса Миралем Пјанић, али како год било, "змајеви" морају да иду на побједу јер их само три бода остављају у игри за пласман у бараж пред посљедње коло квалификација у Естонији.

"Страшна" Белгија, која је једна од понајбољих екипа свијета, ипак са "змајевима" нема позитиван скор у међусобним мечевима и то је оно што може да охрабри све навијаче БиХ.

На седам међусобних двобоја, БиХ је славила три пута, три пута су побиједили Белгијанци, а један двобој је окончан неријешеним резултатом.

Све утакмице су одигране у квалификацијама за европска или свјетска првенства.

Први меч у марту 2005. у квалификацијама за Мундијал у Њемачкој припао је Белгији резултатом 4:1, а гол за БиХ постигао је Златан Бајрамовић. У реваншу у Зеници славили су "змајеви" минималним резултатом за који се постарао тадашњи капитен Сергеј Барбарез.

Четири године касније, у оквиру квалификација за пласман на Свјетско првенство 2010. године у Јужној Африци, БиХ је два пута савладала "ђаволе".



Први пут на посебно импресиван начин резултатом 2:4, а бриљирао је тада актуелни капитен Един Џеко, који је у Бриселу и зарадио надимак "Дијамант". Осим центарфора Роме, стријелци на стадиону "Краљ Бодуен" били су Санел Јахић, Златан Бајрамовић и Звјездан Мисимовић.



И у другом сусрету 2009. године на "Билином пољу" погађао је Џеко и то два пута (2:1), да би у сљедећем сусрету, али у квалификацијама за ЕУРО 2016 у Француској, поново Един тресао белгијску мрежу у ремију (1:1), као и у реваншу у Бриселу у поразу "змајева" од 3:1!





Укупно, Џеко је постигао пет погодака Белгији и у суботу се од нападача римске "вучице" очекује наставак голгетерске серије, мада смо увјерени да би Един потписао да не затресе мрежу под условом да бодови остану на мјесту гдје је и почео да игра фудбал - сарајевској "Грбавици".

А да ли ће тако и бити?

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бих2:0

05.10.2017 20:37

Напријед БИХ, то морас,мозес и хоцес до побједе. Сретно Змајеви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

05.10.2017 20:46

Идемоо змајуу !!

ОДГОВОРИТЕ