Роналдо о тешким данима одрастања

Велика фудбалска звијезда Цристиано Роналдо говорио је за "Тхе Плаyерс Трибуне" о свом одрастању и о тешким данима у дјетињству.

Свијет 04.10.2017 | 09:56
Роналдо о тешким данима одрастања
Наиме, Роналдо је још прије тинејџерских дана напустио родну Мадеиру и постао члан омладинске школе Спортинга у Лисабону.

"Плакао сам скоро сваки дан. Био сам у Португалу, али као да сам се преселио у другу земљу. Говор и акценти су били другачији па сам мислио да причају другим језиком. Такође, и култура је била другачија. Нисам познавао никога и био сам веома усамљен.

Породица је могла да ме посјећује једном у четири мјесеца. Много су ми недостајали и то ме је много бољело. Фудбал ме је одржавао", присјетио се Роналдо дана из Спортингове академије.

Португалац је с Манцхестер Унитедом, Реалом и Португалом освојио готово све могуће трофеје, а истиче да је с 11 година у глави преломио шта жели у животу.

"Чуо сам и да многи за мене говоре да сам мали. То је била истина. Био сам мршав и без мишића. С 11 година сам одлучио. Знао сам да имам много талента, али да је потребно да радим много више него други.

Ријешио сам да више не играм као дијете, да се не понашам као дијете. Ријешио сам да почнем тренирати као да сам најбољи на свијету. Не знам одакле ми је дошао тај осјећај. Било је то у мени, као глад која никада не одлази", закључио је Роналдо.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар