А шта каже Пепе Имаз о Новаку...?

Откако сам у тиму Новак је урадио ствари које пре није! "Почело је све професионално, али се проширило и на приватном нивоу. То га је променило изнутра и споља. Учинило га је да се осећа боље. Има више поштовања према осталима, није похлепан, већ дарежљив. Променио је много и однос према себи, има много више поштовања и прихвата све што се дешава око њега", открива шпански гуру.

Тенис 04.10.2017 | 23:10
А шта каже Пепе Имаз о Новаку...?
Амор&Паз. У преводу - љубав и мир. Мантра којом се води спиритуални гуру Пепе Имаз годинама уназад заштитни је знак Новака Ђоковића.

Повезаност шпанског, народски речено, животног тренера и најбољег српског тенисера умногоме се поклопио са Ђоковићевим играчким падом. Због чега је много оних који сумњају да је баш Имаз кривац за све што се миљенику нације дешава последњих година - од пада на АТП листи, преко растурања провереног стручног штаба, свађе са Борисом Бекером...

И док је све више истомишљеника са таквим ставом, Имаз тврди управо супротно - да јеНовак Ђоковић неке од најбољих резултата у каријери забележио управо откако је он у стручном штабу. То је све изнео у опширном интервјуу за шпански АС, од чега издвајамо део посвећен управо Ђоковићу. 

"Почело је све професионално, али се проширило и на приватном нивоу. То га је променило изнутра и споља. Учинило га је да се осећа боље. Има више поштовања према осталима, није похлепан, већ дарежљив. Променио је много и однос према себи, има много више поштовања и прихвата све што се дешава око њега. Све то га је учинило свеукупно задовољним, због чега ствари ради са много више хармоније. С таквим размишљањем, све што радиш чини да се осећаш добро због себе", отворено ће Имаз.

Супротно мишљењу дела јавности, Имаз подсећа какве је резултате направио Ђоковићоткако је и он ту.

"Када смо кренули на заједнички пут, он је наставио да побеђује и постигао неке ствари које раније није. На пример, освојио је Ролан Гарос. Постао је смиренији, а када његово тело није могло да пружи више, услед акумулираног умора из турнира, са Олимпијских игара... Његове игре почеле су да падају, као и резултати".

Имаз је чак открио како је све то преживео некада први тенисер света.

"Разлика у односу на нека претходна времена јесте то што је живео тако што је прихватио све што се дешава. Многи мисле: 'Много љубави и губитака'. Али, не. Јер, он је побеђивао годинама уназад. Сада прихвата ситуацију, учи и разуме све што се дешава. Девет година без престанка игра, од децембра до новембра, без повреда које би му дале одмор. То је тешко. Сада је повређен, може да одмори, што ће му дати и на свежини", каже Шпанац и наставља:

"Осећа се врло добро, прошло га је. Врло је објективан, будан, отворен да учи нове ствари, није опседнут. Врло чисто размишља".

А онда и о томе - како су се Имаз и Ђоковић пронашли...

"Све је почело пре седам година, када је Новаков брат Марко имао проблем с депресијом на Фјучерсу у Грчкој. Он и Карлос Гомез Ерера су делили собу, а онда му је Карлос рекао за мене", каже Имаз, да би онда било објашњено да је Марко отпутовао у Марбељу кодПепеа, где га је гуру излечио од депресије у својој школи. 

"Новак је желео да сазна шта је то помогло његовом брату. Тако смо успоставили контакт, почели да путујемо једни код других. Било је лепо", каже Имаз. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кмкок

04.10.2017 21:51

А видимо и да си се приблизио и Јелени... истјерујес зло-утјерујес добро...

ОДГОВОРИТЕ