Надалов тренер: Велика грешка је отписати Новака!

Тренер шпанског тенисера Рафаела Надала Карлос Моја рекао је да српског тенисер Новака Ђоковића не треба тако лако отписивати.

Тенис 05.10.2017 | 12:30
Надалов тренер: Велика грешка је отписати Новака!
Наш најбољи тенисер је због повреда одлучио да паузира шест месеци и наредну годину стартоваће на Аустралијан опену.

“Људи који су у свету тениса, играчи и тренери, сви стручњаци, никада не би сахранили некога као што су Надал, Федерера или Ђоковић, никада. То је као да сада отпишемо Ђоковића. То би била озбиљна грешка, било би смешно” истиче Моја.

Тренер најбољег тенисера света додаје да људи у свету тениса не мисле да ће Новак неће опет да доминира.

“Мислим да нико у свету тениса, а не причам о новинарима и навијачима, већ људима који су цели живот у овом спорту, не мисли тако. Мислим да би било веома тешко пронаћи некога међу нама ко може да сахрани тако велике спортисте као што су они”, рекао је шпански тренер.

Не тако давно љубитељи тениса отписали су Рафаела Надала и Роџера Федерар. Великани су се борили са повредама и лошом формом, губили мечеве у низу, а Новак Ђоковић је доминирао светским тенисом.

Када је Србин освојио Ролан Гарос и тако коначно објединио све гренд слем титуле, дошло је и до пада у форми. Врло брзо Новак више није био убојит, пречесто је губио, а и повреде ус биле све ређе.

У међувремену "отписани" Рафа и Роџер почели су да играју најбољи тенис и да трофејне витрине допуњују пехарима са највећих турнира.

"Познаваоци" тениса сада отписују Новака Ђоковића и тврде да више никада неће бити најбољи. Међутим, Карлос Моја, Надалов тренер, тврди да је то озбиљна грешка.

"Људи који су укључени у свет тениса, играчи и тренери, сви стручњаци, никада не би сахранили некога попут Надала, Федерера или Ђоковића, никада. То је као да сада отпишемо Ђоковића", каже некадашњи тенисер и додаје:

"То је озбиљна грешка. Мислим да нико у свету тениса, а не причам о новинарима и навијачима, већ људима који су цели живот у овом спорту, не мисли тако. Мислим да би било веома тешко пронаћи некога међу нама ко може да сахрани тако велике спортисте као што су они", рекао је Моја.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар