Када Серене нема...

Прво место на WТА листи које је Гарбиње Мугуруза недавно пригрлила поново ће, по свему судећи, променити власницу. И то још ове седмице.

Тенис 05.10.2017 | 10:30
Када Серене нема...
Када мачке нема, мишеви коло воде. А у случају врхунског женског тениса ова изрека би гласила: Када Серене нема...

Борба за врх пирамиде води се буквално откако је Ангелика Кербер, захваљујући Серениним лошим резултатима и мало одабраних турнира, преузела крајем прошле године прво место на светској лествици. Немица се некако пробила поред снажне Американке која је потом одмах на почетку 2017. освојила титулу на Аустралијан опену и вратила се тамо где и припада - на сам врх.

Судбина је ипак хтела да се Керберова врати на прву позицију, тријумфовала у Мелбурну, пошто је Серена објавила да је трудна те да се повлачи до даљег. Млађа сестра Вилијамс је у међувремену родила ћерку, а на првој позицији светске лествице изменила су се још два лица - Каролина Плишкова и Гарбиње Мугуруза.

Али оне нису једине које су током сезоне или сада претендовале на ту позицију. Најлуђе је било у време УС опена када је њих чак осам могло да се пробије до трона, и то Плишкова, Халеп, Свитолин, Конта, Кузњецова, Мугуруза, Вознијацки и Венус Вилијамс!

Сада, на крају сезоне ситуација је мање драматична, барем што се тиче тенисерки које претендују на врх, али промена се може ускоро догодити. И то већ ове седмице уколико се неколико ствари поклопи.

Прва се догодила, а то је испадање Мугурузе у првом колу престижног турнира у Пекингу, која је тако отворила врата Каролини Плишковој, Симони Халеп и Елини Свитолиној.  Управо зато и треба испратити ове три тенисерке наредних дана, пошто ће бити додатно мотивисане. А то је за спортско клађење веома важна информација. Нема на чему... барем док се не вратимама Серена, а онда ће све поново доћи на своје место.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар