''Змајеви'': Уз подршку с трибина до велике побједе!

"Белгија је фаворит, али вјерујемо у наше могућности. Морамо се добро припремити, тактички, физички и поготово психички. Морамо да вјерујемо у наш тим, јер имамо доста квалитета", рекао је Данијел Милићевић.

Фудбал 04.10.2017 | 00:00
''Змајеви'': Уз подршку с трибина до велике побједе!
Изабраници Мехмеда Баждаревића, данас су поподне провели уз дружење и опуштање на Требевићу, а од сутра поново крећу са радом и припремама за суботњи меч с Белгијом на “Грбавици“.

Оно што су истакли јесте чињеница да су свјесни како их чека јако тешка утакмица у којој морају побиједити, у овом тренутку, једну од најбољих репрезентација свијета, како би задржали шансе за пласман у бараж за Свјетско првенство у Русији 2018. године.

Иако су се окупили оптерећени повредама и отказима Миралема Пјанића, Јозе Шимуновића и Сањина Прцића, у бх. табору влада добра и оптимистичка атмосфера.

“Обавили смо интерне разговоре са играчима, данас су били људи из Савеза и имали смо радни састанак. Данашњи дан ћемо искористи за опуштање и одмор, а сутра настављамо са класичним микро циклусом за утакмицу. Играчи су свјесни ситуације и шта нам доноси ова утакмица, али и она у Естонији. Знамо колико је бодова у игри и шта требамо остварити. Стога ћемо дати наш максимум на тренинзима и на утакмицама, како би оправдали очекивања навијача и цјелокупне јавности. Вјерујемо да ћемо се на крају сви заједно радовати“, казао је Игор Јанковић, помоћни тренер у стручном штабу бх. тима.

Додао је да се након окупљања репрезентативаца није догодио нити један нови проблем и да је расположење у најбољем реду.

“Једна група, која је играла утакмице у суботу, је мало јаче радила, а друга група је радила класични опоравак. Сви су здрави и спремно очекују наставак припрема и утакмицу“, нагласио је Јанковић.

Данијел Милићевић, првотимац Гента одлично познаје репрезентацију Белгије. Иако каже да није претјерано пратио медијске натписе уочи утакмице са БиХ, каже да колико је могао примијетити, тамошња јавност се највише бавила чињеницом да на списку селектора Роберта Мартинеза нема Раџе Наинголана, везног играча Роме.

“Углавном има мало еуфорије око Белгије, већ посљедњих неколико година. Гледају на нашу утакмицу као на прилику да напредују на ФИФА-иној ранг листи. Белгија је фаворит, али вјерујемо у наше могућности. Морамо се добро припремити, тактички, физички и поготово психички. Морамо да вјерујемо у наш тим, јер имамо доста квалитета и увјерен сам да можемо побиједити, посебно што играмо на 'Грбавици', гдје ће бити сјајна атмосфера“, рекао је Милићевић и додао:

“Белгија има на располагању 50 јако квалитетних играча. Неће овдје доћи да играју са 'смањеним гасом', него ће играти ту утакмицу са сто одсто могућности.“

Кенан Кодро је овог љета Шпанију замијенио Њемачком. Нападач бундеслигаша Мајнца нада се да ће добити прилику од селектора да заигра против Белгијанаца.

“Сваки играч не само млади, него и старији очекује да ће играти. Причам лично у моје име, тренирам да би доказао тренеру да могу да будем ту, да могу бити међу првих 11, али је одлука његова и то се мора респектовати. Тешка је утакмица пред нама, сви то знамо. Белгија је добар противник, али је најважније да се фокусирамо на нас и наш рад, да будемо свјесни да је у игри Свјетско првенство. То су двије утакмице које, наравно, можемо да добијемо. Веома сам мотивисан, као и сви остали да изађемо на терен у суботу и добијемо утакмицу“, рекао је Кодро.

Два кола прије краја такмичења у групи “Х“ квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године БиХ заузима друго мјесто са 14 бодова, осам мање од лидера Белгије која је већ осигурала мјесто на Мундијалу. Меч БиХ – Белгија играће се 7. октобра на стадиону “Грбавица“ са почетком у 18 часова. У посљедњем, десетом колу БиХ 10. октобра гостује Естонији.

На Мундијал у Русији пласираће се побједници свих девет квалификационих група, док ће осам најбољих другопласираних играти бараж.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар