Рукавина о саиграчима Шпанцима и Каталонцима...

Фудбалер Виљареала каже да код њега у тиму не постоје поделе и проблеми: "Ми се у екипи више шалимо, размењујемо поруке преко групног чета, препуцавања. . . "

Фудбал 04.10.2017 | 18:00
Рукавина о саиграчима Шпанцима и Каталонцима...
Фудбалер Виљареала, Антонио Рукавина, рекао је да у његовој екипи нема поделе међу играчима око питања независности Каталоније, али да је та тема осетљива за саиграче који долазе из те шпанске покрајине.

"Ја сам баш из места 250 километара удаљеном до Барселоне и сигурно не осећам баш све што се дешава као они који живе тамо. Имам доста саиграча, њих петорицу-шесторицу који су Каталонци и могу кроз разговор да видим да је то за њих шкакљиво питање. Није баш пријатно за разговор или нешто да их питаш... С друге стране, видим како размишљају они који су Шпанци, за њих је то ван памети, то је за њих Шпанија, док Каталонци желе да то буде посебна држава", рекао је Рукавина агенцији Бета.

"Код мене у екипи нема подела за сада, а не верујем и да ће их бити", додао је репрезентативац Србије.

Каталонија је у недељу организовала референдум о независности, што је изазвало велике сукобе грађана и шпанске полиције, у којима је било више стотина повређених.

"Ми се у екипи више шалимо, размењујемо поруке преко групног чета, препуцавања... Једини који прави притисак у јавности је Ђерар Пике (фудбалер Барселоне), који одавно то ради. Не могу ја да коментаришем да ли то треба тако или не... Човек има право да се изјасни", сматра Рукавина.

Десни бек "жуте подморнице" и "орлова" је истакао да политика и спорт не би требало да се мешају, али да то тога ипак долази.

"Све је то политика. Доста ће трпети и фудбал због, наравно, Барселоне и ту не мислим само на шпанску лигу, већ и Европу. Политика и спорт не би требало да се мешају. Ипак, видели смо у недељу на утакмици Барселона - Лас Палмас да је фудбал још једном платио данак политици", рекао је Рукавина.

"БЕЗ ЕУФОРИЈЕ, НЕКАДА ЈЕ ТРЕБАО И САМО БОД, ПА НИЈЕ ОСВОЈЕН"

Што се тиче домаћих тема, Рукавина је у Србију допутовао на окупљање репрезентације пред дуеле са Аустријом и Грузијом у квалификацијама за Светско првенство. Једна победа обезбедиће "орловима" пласман на завршни турнир у Русији наредног лета.

"Доста се подигла еуфорија после Ирске, као да смо већ 99 одсто на Светском првенству. Мислим да ће нам селектор скренути пажњу, а и ја сам имам тако мишљење да нисмо све решили, јер знамо кроз историју да је неким генерацијама био потребан један бод из две утакмице, па нису успеле да се пласирају. У фудбалу је све могуће, али верујем да ћемо победом против Аустрије завршити ове квлаификације како смо започели и како смо планирали", рекао је Рукавина за агенцију Бета.

Србија ће у петак на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу гостовати Аустрији у претпоследњем колу квалификација за Светско првенство, у ком ће имати прилику да избори пласман у Русију.

"Лепо је што нас нација већ види на Мундијалу и што сада сви исчекују да будемо на првенству. Притисак је велики, али не мислим да је већи него у првом колу против Ирске код куће, када смо почињали нови циклус са негативним резултатима у прошлости. Тада је притисак био већи него сада. Сада нас држи победнички менталитет", рекао је Рукавина.

У Аустрији се очекује да ће на стадиону бити велики број српских навијача, а Рукавина је рекао да га то радује.

"Очекујем добру атмосферу. Велика је потражња за картама. Ипак, то је 'наш' град. Сигуран сам да ће бити доста наших људи из Аустрије, али и да ће доћи из Србије. Сигурно да ће нам бити велики ветар у леђа. Многи говоре да ће у Бечу бити као да играмо код куће. Лепо је што је тако, али знамо аустријски менталитет, они никада не посустају, то је немачка школа, сигуран сам да ће покушати све да нас спрече да узмемо три бода", закључио је Рукавина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар