"Зарђали" Надал једва преживео Пуја у Пекингу!

Први тенисер света Рафаел Надал успешно је започео наступ на АТП турниру у Пекингу, драматичном победом над Луком Пујем у три сета.

Тенис 03.10.2017 | 17:15
"Зарђали" Надал једва преживео Пуја у Пекингу!
Надал је у финишу другог сета морао да спасава два меч лопте, имао много среће, али је успео да преокрене и слави резултатом 4:6, 7:6 (8-6), 7:5.

Шпанац је поприлично "зарђао" јер му је ово први меч после скоро месец дана и титуле на УС опену, чему сведоче прве две трећине сусрета са француским играчем.

Пуј је био много бољи ривал у кинеском граду – снажним ударцима је "развлачио" противника по тререну и у петом гему искористио Рафин пад концентрације за једини брејк. Сачувао га је захваљујући сјајном проценту првог сервиса и дошао до 1-0.

Пуних сат и по времена није дозвољавао ривалу брејк лопту и Надал је до прве прилике да му одузме сервис дошао тек код резултата 4:4 у другом сету. Ипак, три везане није искористио и нешто касније отишло се у тај брејк.

Лука је у доданом гему пропустио две меч лопте, код обе је имао активан поен, а на једној од њих је пропустио зицер форхендом и ‘Бик са Маљорке’ је изборио одлучујући сет.

Иако се очекивало да ће освајач 16. Гренд слем трофеја лако да преломи дуел, то се није десило – Пуј се одлично држао и у шестом гему имао шансу да поново поведе. Малтене добијен поен упропастио је очајним волејом на мрежи, па је и последња прилика отишла у неповрат.

Неколико гемова касније Надал је дошао до брејка са 'нулом' и после два и по сата игре одсервирао за пласман у трећу рунду где ће играти са победником меча Ву – Качанов.

Турнир у престоници Кине игра се за наградни фонд од 3.028.080 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар