СП: Велс без Бејла на Грузију и Ирску!

Репрезентација Велса биће жестоко ослабљена у кључним утакмицама квалификација за Светско првенство.

Фудбал 03.10.2017 | 17:45
СП: Велс без Бејла на Грузију и Ирску!
"Змајеви" ће против Грузије у петак и Ирске у понедељак играти без свог најбољег фудбалера Гарета Бејла.

То је добра вест за репрезентацију Србије јер ће Велшанима бити значајно теже да славе у Тбилисију у петак, а уколико не успеју у томе, онда ће "Орловима" бити довољан и реми против Аустрије да коло пре краја освоје Групу Д и директно се пласирају на Мундијал.

Србија је лидер групе са четири бода испред Велса, у петак гостује у Бечу, а три дана касније дочекује Грузију. Велшани у петак играју у Грузји, а онда у понедељак играју са Ирском у Кардифу, од које имају бод више.

Уколико Србија у петак "овери" своју прву позицију, онда ће поменути острвски дерби директно одлучивати о другом месту и пласману у бараж за пласман на Светско првенство.

Бејл је био кључни играч Велса у овом циклусу квалификација, нападач Реал Мадрида је постигао четири гола, дели друго место на листи стрелаца у групи са Душаном Тадићем, иза Александра Митровића (6).

Он ће пропустити наредне две утакмице репрезентације због слабе физичке спреме узроковане повредом мишића, због чега није играо ни за Реал против Еспањола протеклог викенда.

Бејл је дошао на окупљање селекције у понедељак, није тренирао првог дана са тимом како би додатно одмарао, али ипак неће путовати у Грузију.

Уместо њега селектор Велса Крис Колеман је позвао нападача Барнслија Тома Бредшоа.

Репрезентација Велса биће значајно ослабљена у одлучујућим утакмицама квалификација за Светско првенство, које игра против Грузије у петак и Републике Ирске у понедељак.

Због повреде, у тиму неће бити прве звезде - Герета Бејла.

Ас Реал Мадрида је у недељу увече допутовао у домовину, у понедељак је присуствовао церемонији доделе годишњих награда ФС Велса, међутим, у уторак је саопштено да због повреде листа неће бити на располагању селектору Крису Колману.

Сјајни нападач је повређен прошле недеље у дуелу са Борусијом Дортмунд, због чега је пропустио утакмицу против Еспањола, али су лекарски прегледи показали да и даље није спреман за велике напоре.

"Нападач Барнслија, Том Бредшоу, је накнадно позван у репрезентацију уместо повређеног Герета Бејла", саопштио је Фудбалски савез Велса.

После добијеног признања за најбољег играча године у Велсу, новинари су Бејла питали да ли ће њихова репрезентација успети да се домогне Светског првенства у Русији, а он им је одговорио кратко и одлучно: "Наравно да хоћемо".

Нека буде да је у праву, али тек после баража, пошто тренутно Србија има четири бода предности и потребна јој је победа против Аустрије у Бечу или Грузије у Београду да би сачувала прво место у групи.

Велшани се за друго место боре са Републиком Ирском, од које имају бод више, а са којом се састају у последњем колу на домаћем терену.

Девето коло (петак):
18:00 Грузија – Велс
20:45 Аустрија – Србија
20:45 Ирска – Молдавија

Десето коло (понедељак):
20:45 Молдавија – Аустрија
20:45 Србија – Грузија
20:45 Велс – Ирска

Група Д:
1. Србија 8 5 3 0 17:7 18
2. Велс 8 3 5 0 12:5 14
3. Ирска 8 3 4 1 9:6 13
4. Аустрија 8 2 3 3 10:10 9
5. Грузија 8 0 5 3 8:12 5
6. Молдавија 8 0 2 6 4:20 2

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар