Рукавина: Аустријанци су њемачка школа - не одустају!

Антонио Рукавина верује да ће репрезентација Србије успети да победи Аустрију и тако коло пре краја заврши посао у квалификацијама за Светско првенство.

Фудбал 04.10.2017 | 13:00
Рукавина: Аустријанци су њемачка школа - не одустају!
Србија ће 6. октобра на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу гостовати Аустрији у претпоследњем колу квалификација за Светско првенство, у ком ће имати прилику да избори пласман у Русију.

"Доста се подигла еуфорија после Ирске, као да смо већ 99 одсто на Светском првенству. Мислим да ће нам селектор скренути пажњу, а и ја сам имам тако мишљење да нисмо све решили, јер знамо кроз историју да је неким генерацијама био потребан један бод из две утакмице, па нису успеле да се пласирају. У фудбалу је све могуће, али верујем да ћемо победом против Аустрије завршити ове квлаификације како смо започели и како смо планирали", рекао је Рукавина за агенцију Бета.

"Орлови" су лидери Групе Д квалификација за Мундијал 2018. у Русији са 18 бодова, четири испред Велса, а пет у односу на Републику Ирску.

"Лепо је што нас нација већ види на Мундијалу и што сада сви исчекују да будемо на првенству. Притисак је велики, али не мислим да је већи него у првом колу против Ирске код куће, када смо почињали нови циклус са негативним резултатима у прошлости. Тада је притисак био већи него сада. Сада нас држи победнички менталитет", додао је бек Србије.

У Аустрији се очекује да ће на стадиону бити велики број српских навијача, а Рукавина је рекао да га то радује.

"Очекујем добро атмосферу. Велика је потражња за картама. Ипак, то је наш град. Сигуран сам да ће бити доста наших људи из Аустрије, али и да ће доћи из Србије. Сигурно да ће нам бити велики ветар у ледја. Многи говоре да ће у Бечу бити као да играмо код куће. Лепо је што је тако, али знамо аустријски менталитет, они никада не посустају, то је немачка школа, сигуран сам да ће покушати све да нас спрече да узмемо три бода", закључио је Рукавина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар