Глас разума: Надал о Каталонији - срце ми се слама!

Један од најбољих тенисера свих времена Рафаел Надал скрхан догађајима у Каталонијим и полицијском бруталношћу према Каталонцима који желе независност тог региона. "Плаче ми се. . . Па, живећемо заједно довека!", изјавио Рафа.

Тенис 03.10.2017 | 22:15
Глас разума: Надал о Каталонији - срце ми се слама!
Каталонија жели независност вековима уназад. Каталонија је желела да изађе на референдум, влада у Мадриду је то спречила. Уз брутално опхођење државне полиције.

Све је подсетило на оно црно време у бившој Југославији и једну од најболнијих, али и најтачнијих реченица војника некадашње ЈНА Бахрудина Калетовића на положају у Словенији: "Ма, они као хоће да се отцепе, а ми им као не дамо".



Сви знамо куда је то све одвело...

О догађајима у Каталонији огласио се и Рафаел Надал, један од најбољих тенисера света свих времена. Надал је поново показао колики је ШАМПИОН:

"Плаче ми се кад видим што се дешава. Заједно смо били пример целом свету, а слика коју смо у недељу послали свету била је катастрофална".

Рафа, који је велики навијач Реал Мадрида, рекао је да насиље није решење, већ искључиво дијалог две стране.

"'Кад сам видео што се догађало био сам изненађен и ужасно разочаран. Једини исправан начин је дијалог две стране. Једино се тако може доћи до договора. Насиље није решење'', рекао је Надал и додао:

"Живећемо заједно, једни уз друге, до краја живота. Није време да се сад тражи кривац, иако су појединци донели много лоших одлука. Народ је изманипулисан, а последица тога је хаос који није смео да се догоди. Срце ми је сломљено".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар