Иванишевић: Сампрас ми је уништио живот!

Легендарни хрватски тенисер Горан Иванишевић тешко је преживљавао честе поразе од Пита Сампраса.

Тенис 04.10.2017 | 12:30
Иванишевић: Сампрас ми је уништио живот!
Американац је 12 пута савладао Хрвата у 18 међусобних дуела, од чега два пута у финалу, а једном у полуфиналу Вимблдона.

"Сампрас ми је уништио живот. Волим Пита, он је велики шампион и добар момак. Али изгубио сам много полуфинала и финала против њега. Мрзим га из спортске перспективе. Његов борбени дух и менталитет су били кључ за успех", рекао је Иванишевић.

Он је ипак крунисао сјајну каријеру титулом на Вимблдону 2001. године.

"Мој живот не би био исти да нисам освојио Вимблдон. Неко каже да је најважнија ствар у спорту учествовати, али то није истина. Памти ли неко онога ко је поражен у финалима? Све до тог понедељка био сам вечити други. Ни ја се не сећам тих проклетих финала иако сам у њима играо. Сада, 16 година касније људи ме и даље заустављају на уици и присећају се 16. гема одлучујућег петог сета", рекао је најбољи хрватски тенисер свих времена.

Био је то последњи велики резултат Иванишевића који је годину дана касније отишао у тениску пензију.

"Раме ме тако болело да након мечева нисам могао да подигнем руку. Био сам на операцији 2002. године, али болело ме и након повратка, па сам одлучио да се пензионишем. Тада сам имао 32 године и осећао сам се изгубљено. Нисам знао што да радим у животу. Није више било стреса на који сам навикао. Срећом, ћерка ми се родила 2003. и очинство ме спасило", сећа се Иванишевић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар