Све чине да нам “угурају“ акцизе

Цијела међународна заједница сагласна је да су БиХ потребне реформе, поручио је данас шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк. Напоменуо је да БиХ треба много више инвестиција у инфраструктуру, о чему постоји сагласност власти у БиХ и међународне заједнице.

Босна и Херцеговина 03.10.2017 | 12:37
Све чине да нам “угурају“ акцизе
''Те мјере можда нису популарне, али су потребне. Ми смо спремни да ставимо на сто 500 милиона евра чим власти на сто ставе договорене порезе. Сад је вријеме да се одлучи хоће ли ове мјере бити прихваћене. Ми ћемо поштовати сваку одлуку државних власти'', истакао је Вигемарк и додао да је реформска агенда успјела вратити БиХ на пут према ЕУ, јавља ТВ1.

''Први су пут социоекономске реформе враћене у први ред и први пут се није говорило о уставним и етничким питањима. Сви су радили заједно. Такав напредак је, дакле, могућ иако није лаган'', додао је Вигемарк.

Он је напоменуо да се праве промјене могу постићи у свакодневном животу грађана.

''Напредак се можда сматра скромним, али имајући у виду застој претходних година, направљени су многи кораци да БиХ крене напред. Прије годину дана ЕУ је рекла да је то значајан напредак'', поручио је Вигемарк, преноси ''Аваз''.