Улисес и Марко за Новаков нови почетак!

Аргентинац и Италијан који су у Ђоковићевом штабу заменили Амановића и Фил-Грича преносе своје утиске након неколико месеци рада са чувеним спортистом и најављују повратак на прво место.

Тенис 03.10.2017 | 21:30
Улисес и Марко за Новаков нови почетак!
Новак Ђоковић је почетком лета шокирао све љубитеље тениса пошто је распустио целу, његову чувену екипу, то јест шефа стручног штаба Бориса Бекера, па онда и тренераМарјана Вајду, физиотерапеута Миљана Амановића и стручњака за фитнеса Гернхарда Фила Грича.

Чувена тројка је нестала из Нолетове ложе и сада је време да се полако навикавамо на нова лица. А док се он не врати такмичењима преостало је још три и по месеца, како је најављено те дотле ради на томе да будем максимално спреман када се врати на тур.

А нова лица у његовом штабу су шеф стручног штаба Андре Агаси, кога добро знамо, али и физиотерапеур Улисес Бадио, иначе Аргенитинац, и стручњак за физичку припрему, искусни Италијан Марко Паники. Остало је још да Ђоковић избере сталног стратега, пошто ће Агаси бити уз њега само на гренд слемовима и понеком важнијем мастерсу. Главни пик му је биоМарио Анчић, али овај не може да прекида каријеру правника на Волстриту, те ће ускоро бити одабран Вајдин наследник. По свему судећи биче то неко са ким се добро познаје.

А дотле наш најбољи спортиста свих времена напорно ради не би ли у нову сезону ушао поптуно спреман. Са ниим су готово сваки дан и Бадио и Паники, што у Монте Карлу, што у Београду.

"Остало је још три месеца до повратка и сада смо и даље у фази припреме мускулатуре, још нисмо почели са специфичним вежбама. Што се тиче лакта, на њему радимо само моторну реедукацију, то јест споро, свесно покретање зглоба,", открива Паники, "Бол још није минуо, али полако додајемо вежбе које би могле да помогну. Али напредак је очигледан и заиста нас радује. Ђоковић је болид Формуле 1, тако да мислим да нема шта ту посебно да се поправља са физичке стране. Наше је само да све повежемо и да га вратимо на ниво пре повреде"

Када је у питању прогноза за наставак каријере нашег аса, Паники је јасан:

"Новак је и даље и даље невероватан атлета , али како године пролазе тако је све теже , и физички и психички. Јасно је да ће сада правити више пауза током сезоне. Верујем такође да ће се вратити и на прво мест, али ће ипак за то требати времена. Упркос проблемима које је имао, његово тело је и даље "недирнуто" и пуно енергије."

Амановићев "наследник", Улисес Бадио, такође верује у потпун опоравак Ђоковића:

"Помаже то што је невероватно еластичан, а и што има шампионски ум. То много помаже. Тај ум га тера напред и он једва чека да се врати такмичењу!"

Ђоковић је повратак на терен заказао за почетак идуће сезоне и то у Аустралији. Уколико буде фит играће на најмањем континенту један турнир пред први гренд слем сезоне.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар