Нападач у Лас Вегасу се убио

Америчка полиција саопштила је данас да је Стивен Педок, осумњичен да је у пуцњави у Лас Вегасу убио најмање 50 људи, извршио самоубиство прије доласка полиције.

Свијет 02.10.2017 | 18:47
Нападач у Лас Вегасу се убио
Шериф Јо Ломбардо изјавио је да се нападач пријавио у хотел у овом граду у четвртак, 28. септембра, и боравио у хотелској соби до синоћњег напада. Пуцњава, у којој је рањено више од 400 људи, је најтрагичнији догађај ове врсте у историји САД.

"У овом тренутку ватрогасна служба процјењује да је број повријеђених далеко изнад 400 и да ће број жртава бити већи од 50", рекао је Ломбардо, а преноси "Спутњик". У нападачевој хотелској соби пронађено је десетак комада ватреног оружја.

Полиција је раније објавила да у овом тренутку нису познати мотиви нападача који је пуцао са 32. спрата на посјетиоце фестивала кантри музике.

Америчка Служба државне безбједности саопштила да је да не постоје пријетње другим јавним скуповима у САД послије напада у Лас Вегасу.

(Срна)

Исил преузео одговорност за напад

Терористичка организација ИСИЛ преузела је одговорност за крвави напад у Лас Вегасу, у којем је убијено 50 људи, а рањено више од 200, јавља Индепендент.

Како пише овај лист, ИСИЛ је у свом саопћењу објављеном у службеном гласнику ове терористичке организације, написао како је нападач из Лас Вегаса био „ратник Исламске државе“.

Подсјетимо, масовно убиство током концерта у овом америчком граду починио је Степхан Паддоцк.


(Вијести.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дарко

03.10.2017 00:09

Бог Ти опростијо Јунаце Хилафетски Око за око зуб за зуб ☝

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР

03.10.2017 08:10

ЦОВЕК КОИ НИЈЕ ХТЕО ДА МЕЊА ПРОФЕСИЈУ, ТО МУ ЈЕ ЗАНАТ СА НЕКИХ ОД РАТИСТА , СА ЗАПАДА ДОЛАЗИ КРИМИНАЛ,УБИЦЕ ,ПЉАЦКАСИ И КУРВЕ.

ОДГОВОРИТЕ