ИСИЛ одговоран за напад у Марсеју

Исламска држава преузела је одговорност за напад ножем на главној жељезничкој станици у Марсеју, у којем су у недјељу убијене двије жене.

Свијет 02.10.2017 | 07:57
ИСИЛ одговоран за напад у Марсеју
Новинска агенција Амак те терористичке организације, објавила је да су операцију у граду Марсеју извели "војници Исламске државе", пренио је АФП.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб рекао је раније да власти још не могу да потврде да је напад у Марсеју акт тероризма, али је напоменуо да за то постоји могућност јер су неки очевици чули да је нападач узвикнуо "Алаху акбар".

Коломб, који се упутио у Марсеј одмах након напада, навео је да полиција има видео-снимак инцидента на главној жељезничкој станици у Марсеју, на којем се види како мушкарац напада једну жену, затим бјежи, па се враћа и напада другу жену, преноси АП.

Министар је рекао да је нападач потом почео да трчи ка војницима који су се брзо распоредили на мјесту напада, а који су га, како је Коломб навео, упуцали и убили испред жељезничке станице.

Према његовим ријечима, марсејска полиција тренутно испитује десетак очевидаца напада.

Коломб није изнио више детаља о осумњиченом нити о идентитету жртава.

Француско антитерористичко тужилаштво покренуло је истрагу о нападу, јавио је раније Ројтерс позивајући се на неименовани правосудни извор, док је извор из француске полиције навео да је осумњичени нападач одраније познат властима.

Француски медији преносе да су убијене жене старости 21 и 30 година, а да нападач, чији идентитет није објављен, има тридесетак година.

Француски председник Емануел Макрон изразио је гњев због напада у Марсеју на свом налогу на Твитеру и похвалио реакцију безбједносних служби, укључујући војнике "Операције Сантинел".

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар