Бјековић: Балотели је за мене "беба"!

За Ницу данас играју фудбалери попут Марија Балотелија и Веслија Снајдера, али Ница и даље одлично памти једног играча са ових простора, Ненада Бјековића.

Фудбал 02.10.2017 | 14:00
Бјековић: Балотели је за мене "беба"!
Клуб га је позвао и краће разговарао са својом легендом.

"Дирнут сам јер сам увек ту за клуб као што је и клуб увек у мојој кући.Гледам скоро сваку утакмицу. У Србији спортски канали емитују четири, пет утакмица Лиге 1 сваки пут, често и Ницу. Драго ми је што клуб игра значајну улогу у француском шампионату јер град и јавност то заслужују. Ница је за мене нешто посебно", рекао је Бјековић за клупски сајт. 

Додаје да је и као играч и као тренер радио праве ствари чим га у клубу још увек поштују, а дотакао се и дербија Ница - Марсеј. 

"Велики дерби. То није утакмица као било која друга, та вреди више. Играње такве утакмице је прелепо. Знам, запамтио сам. Имам боља сећања на утакмице против Сент Етјена који је био наш прави ривал јер смо се са њима борили за титулу. Али се сећам да када бих дао гол против Марсеја, то би било нешто. Био сам срећнији него против других тимова. Марсеј, Париз, волео сам да играм тамо и увек сам играо добро. Када дате гол на Велодрому и утишате њихову публику то је веће задовољство", присећа се Ненад Бјековић. 

Легенда Нице каже да би без проблема сви играчи могли да играју за Ницу из седамдесетих година прошлог, а од двојица офанзивних играча (Плеа, Балотели), Бјековића Плеа више подсећа на њега док је био млад. 

"По игри, по стилу... комплетан је нападач, способан да даје голове и решава утакмице. Одлично су погодили са Балотелијем, веома су добар тандем и зато Ница добро функционише. Ако настави тако, Плеа може да конкурише за француски национални тим", каже Бјековић. На питање ко је чије су реакције жустрије, попут вулкана одговара да је он жустрији од Балотелија. 

"Ја сам био! Мислим да сам био и тежи за тренирање. Свако прича о Мариовом карактеру, али он је за мене беба као ја када сам био у тим годинама. Али најважнија ствар је шта показује на терену током мечева. А показује много, много тога", напомиње Бјековић. 

Бјековић верује да Балотели и Плеа могу да оборе његов рекорд од 29 голова из сезоне 1977/1978, али да ипак Балотели делује ближе том рекорду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар